Kurs i kreativt skrivande

Låt din kreativitet gå genom pennan

Det finns många olika områden inom kreativt skrivande, de klassiska huvudgenrerna i skönlitteratur är lyrik, epik och dramatik. Få hjälp att komma igång med ditt skrivande och hitta din skrivarglädje på en kurs i kreativt skrivande!
Visar 1-20 av 28 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 28 träffar
1
2

Mer om de klassiska huvudgenrerna

Lyrik är ofta korta, poetiska, koncentrerade texter som försöker förmedla en bild eller en känsla. Lyrik riktas inte till större grupper utan är väldigt direkt, personligt och närvarande.

Epik är detsamma som berättande litteratur. Till epiken tillhör noveller och romaner.

Dramatik är en berättelse på vers eller prosa som följer en eller flera personer som oftast är tänkt att sätta upp som ett skådespel. Men det är inte all dramatik som är skriven för att spelas upp, då heter det läsdrama.

Hittade du inte det du sökte? Kolla in alla skrivarkurser här.

Vanliga frågor

  • Upplev glädjen i att lära dig kreativt skrivande! Utveckla din kreativa sida genom att lära dig olika berättartekniker, gestaltning och dramaturgi. Utforska hur man skapar karaktärer och berättelser som kommer att engagera läsaren. Frigör din inre författare och släpp loss din fantasi och se vart ditt skrivande tar dig!

  • En kurs i kreativt skrivande riktar sig till dig som redan är intresserad av att skriva men kanske villa lära sig mer eller utveckla nya tekniker. Du lär dig bygga upp miljöer, dialoger och karaktärer och får feedback från kursledare och kursdeltagare. 

  • Ja, du kan lära dig kreativt skrivande med en distanskurs. Fördelen med en distanskurs är att du ofta kan läsa i egen takt och ta dig an skrivövningar när du hinner. Ofta är det flexibel kursstart och du kommer hinna med både arbete och tid för annat.

Jämför kurser
Mer inom området
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer