Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Skrivarkurser med Författarskola.seVeronica Grönte, kursledare pĂ„ Författarskola.se 

Genom överskÄdliga grafer, belysande kortfilmer, instruktiva skrivmallar och fokuserade textsamtal bidrar Veronica Gröntes skrivarkurser till att kunskapen i berÀttandets grammatik kan bli en integrerad del av dig sjÀlv. Oavsett om du skriver fiktiva berÀttelser eller faktaböcker Àr kunskap i dramaturgi ovÀrderlig - ingÄngen till det framgÄngsrika skrivandet. Veronica har skapat en skrivmetodik med dramaturgin som grund. MaketeMetoden finns förklarad i skrivhandledningen PennvÀssaren/Studentlitteratur.


» Se alla skrivarkurser med Författarskola.se 


TvÄ tidigare kursdeltagare reflekterar

Nanna Kallas Àr chef och mentor psykosyntes. Katrin Lindh Àr lÀrare i svenska och spanska.

Skrivarkursen fokuserar pÄ dramaturgin, vad gav det dig?

Nanna: "Det var mycket intressant att fÄ tid att utveckla huvudkaraktÀrer och att arbeta med hinderschema för att fÄ struktur i berÀttelsen. Allt med god konstruktiv respons frÄn sÄvÀl Veronica som frÄn övriga kursdeltagare."

Katrin: "Jag insÄg hur grundlÀggande det Àr att ha en premiss för sin berÀttelse, för utan en premiss Àr det svÄrt att följa berÀttelsens röda trÄd. Jag förstod ocksÄ att man nog behöver hjÀlp med att formulera den, för det Àr lÀtt hÀnt att man inte ser skogen för alla trÀd. Premissen ter sig sÄ enkel nÀr den vÀl Àr formulerad, men att skriva en roman utan den Àr som att segla i skÀrgÄrden utan sjökort, GPS och kompass."

Vad överraskade dig under skrivarkursen?

Nanna: "Redan första förmiddagen tÀnkte jag att det hÀr Àr mer Àn vad ett Är normalt ger i utveckling. Inte bara i skrivande utan Àven i tankar om sÄ mycket annat. Kursen var helt enkelt en mycket bra pusselbit i mitt liv och gav goda verktyg för mitt skrivande och Àven, vilket jag inte förvÀntat mig innan, till mitt mentorskap."

Katrin: "Tidigare har jag tvivlat pĂ„ hur anvĂ€ndbar och ”sann” den dramatiska kurvan verkligen Ă€r och tĂ€nkt att om man skriver sĂ„ som man kĂ€nner sĂ„ blir det nog sant och bra."

Hur vill du sammanfatta kursen?

Nanna: "De fria associationerna och den goda andan i gruppen gjorde att sjÀlvkÀnslan stÀrktes. Jag kÀnde mig fri och vÄgade testa mina karaktÀrer och texter pÄ ett helt annat sÀtt Àn tidigare. Skickligt av Veronica att sÄ snabbt bygga upp sjÀlvkÀnsla och mod i gruppen sÄ vi vÄgade dela med oss av vÄra texter!"

Katrin: "Jag förstÄr efter kursen hur sjÀlvklart det Àr att hÀndelseutvecklingen behöver vara grundad i dramaturgins struktur och jag inser nu att jag kan skriva pÄ det sÀttet utan att det verkar hÀmmande. Det kÀnns faktiskt som att jag Àntligen har knÀckt koden eller löst gÄtan med dramaturgin."
LĂ€s mer om A och O Ă€r dramaturgin ‱ Helg-skrivarkurs i Stockholm ‱ Dramaturgi och gestaltning i fokus

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Veronica Grönte – Författarskola.se och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.