Skrivarkurser med Författarskola.seVeronica Grönte, kursledare på Författarskola.se 

Genom överskådliga grafer, belysande kortfilmer, instruktiva skrivmallar och fokuserade textsamtal bidrar Veronica Gröntes skrivarkurser till att kunskapen i berättandets grammatik kan bli en integrerad del av dig själv. Oavsett om du skriver fiktiva berättelser eller faktaböcker är kunskap i dramaturgi ovärderlig - ingången till det framgångsrika skrivandet. Veronica har skapat en skrivmetodik med dramaturgin som grund. MaketeMetoden finns förklarad i skrivhandledningen Pennvässaren/Studentlitteratur.


» Se alla skrivarkurser med Författarskola.se 


Två tidigare kursdeltagare reflekterar

Nanna Kallas är chef och mentor psykosyntes. Katrin Lindh är lärare i svenska och spanska.

Skrivarkursen fokuserar på dramaturgin, vad gav det dig?

Nanna: "Det var mycket intressant att få tid att utveckla huvudkaraktärer och att arbeta med hinderschema för att få struktur i berättelsen. Allt med god konstruktiv respons från såväl Veronica som från övriga kursdeltagare."

Katrin: "Jag insåg hur grundläggande det är att ha en premiss för sin berättelse, för utan en premiss är det svårt att följa berättelsens röda tråd. Jag förstod också att man nog behöver hjälp med att formulera den, för det är lätt hänt att man inte ser skogen för alla träd. Premissen ter sig så enkel när den väl är formulerad, men att skriva en roman utan den är som att segla i skärgården utan sjökort, GPS och kompass."

Vad överraskade dig under skrivarkursen?

Nanna: "Redan första förmiddagen tänkte jag att det här är mer än vad ett år normalt ger i utveckling. Inte bara i skrivande utan även i tankar om så mycket annat. Kursen var helt enkelt en mycket bra pusselbit i mitt liv och gav goda verktyg för mitt skrivande och även, vilket jag inte förväntat mig innan, till mitt mentorskap."

Katrin: "Tidigare har jag tvivlat på hur användbar och ”sann” den dramatiska kurvan verkligen är och tänkt att om man skriver så som man känner så blir det nog sant och bra."

Hur vill du sammanfatta kursen?

Nanna: "De fria associationerna och den goda andan i gruppen gjorde att självkänslan stärktes. Jag kände mig fri och vågade testa mina karaktärer och texter på ett helt annat sätt än tidigare. Skickligt av Veronica att så snabbt bygga upp självkänsla och mod i gruppen så vi vågade dela med oss av våra texter!"

Katrin: "Jag förstår efter kursen hur självklart det är att händelseutvecklingen behöver vara grundad i dramaturgins struktur och jag inser nu att jag kan skriva på det sättet utan att det verkar hämmande. Det känns faktiskt som att jag äntligen har knäckt koden eller löst gåtan med dramaturgin."Läs mer om Veronica Grönte – Författarskola.se

Request information


Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Veronica Grönte – Författarskola.se och veta mer om deras kurser.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️