Visa kurser.se som: Mobil

Arabiska i Amman

Internationella Skolorna
Kursinformation
Amman
1 vecka och uppåt
Löpande kursstart
4 600 SEK
Arabiska

Kursbeskrivning

I Jordaniens huvudstad Amman kan du njuta av arabisk kultur med historiska sevärdheter, marknader och fantastiskt god mat samtidigt som du lär dig arabiska! Flera av Bibelns historier utspelar sig i nuvarande Jordanien och det finns många unika platser att besöka. Den mest kända sevärdheten är förstås klippstaden Petra, som inte får missas. Besök gärna Döda havet, världens saltaste sjö, som ligger 400 meter under havsytan. Det mineralrika vattnet har välgörande egenskaper och området har blivit ett naturligt spa omgivet av ett fascinerande landskap. Ett annat måste är Wadi Rum, Jordaniens största öken med ett spektakulärt, månliknande landskap.

Allmän arabiska

Modern standardarabiska (Fous-Ha) är officiellt språk i 23 arabländer och allmänt använt för nästan all formell kommunikation i arabvärlden. Det är ett levande språk som används i tidningar, radio och TV. Kursen i modern standardarabiska vänder sig till alla som är intresserade av att fördjupa sig i kulturen eller leva och/eller att arbeta i ett arabisktalande land. Undervisningen sker i små grupper genom interaktiva övningar, diskussioner och multimedia, anpassad efter kursdeltagarnas nivå. Du får verktygen för att kunna använda och förstå arabiska i tal och skrift.

  • 20 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Minimum 1 vecka
  • Alla nivåer
  • Kursmaterial ingår inte
  • Minimiålder 18 år
  • Lektionerna hålls söndag till torsdag

Skolan

Skolan ligger mittemot Jordaniens universitet och består av 15 modernt utrustade klassrum, en bokhandel och ett kafé. Skolan har samarbeten med universitet både i Europa, Nordamerika och Japan och är ackrediterad av Jordaniens utbildningsministerium, medlem i IALC och godkänd av CSN. Man anordnar också olika fritidsaktiviteter för eleverna.

Undervisning

Inlärningen sker med moderna, interaktiva metoder som på ett naturligt sätt uppmuntrar kursdeltagarna att använda arabiska i en avslappnad atmosfär och hänsyn tas till individens målsättning med studierna. Lärarna är alla högutbildade och har bred erfarenhet av att undervisa i arabiska som andraspråk.

Boende

Vi kan hjälpa till att ordna boende.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Arabiska i Amman.

Internationella Skolorna

IS Internationella Skolorna

  

Språkkurser med aktiviteter över hela världen För oss på Internationella Skolorna är en språkresa så mycket mer än bara språk. Vad sägs om franska och yoga i Provence, italienska och matlagning i Florens, tyska i Berlin, en 50+ kurs i...


Läs mer och visa alla kurser med Internationella Skolorna

Kontaktuppgifter till Internationella Skolorna

Internationella Skolorna

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Tel: 08-789 42 10
www.folkuniversitetet.se


Recensioner
Bli den första att recensera Arabiska i Amman!
Intresseanmälan

För att få mer information om Arabiska i Amman, fyll i följande uppgifter: