Yogaresor och yogaretreats

Ta dig tid för ny energi

Stärk både kropp och själ med en härlig yogaresa eller ett inspirerande yogaretreat! Varva ner och få verktyg för en mer harmonisk vardag. Här finns retreats och resor för nybörjare såväl som för erfarna yogis.
Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar
 

Mer om yogaretreat

Yoga är bra för flera saker i kroppen men framförallt lär det dig att slappna av och stärka din kropp. Att åka iväg på yogaretreat kan vara ett bra sätt för dig att slappna av och få lära dig mer om yoga. Genom att åka på ett yogaretreat kan du till 100% fokusera på yoga och avslappning istället för den eventuella stress som äger rum hemma i vardagen. På ett yogaretreat är miljön mer avslappnad och lugn vilket gör att du har lättare för att slappna av och finna ro. Allt på en retreat går i yogans tecken vilket betyder att allt från mat, dofter och miljö är anpassade för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. 

När du åker på ett retreat ges du möjlighet att fördjupa dig både fysiskt och mentalt samtidigt som du får tid att känna in vad du behöver. Det kan vara svårt att veta om du behöver förändra något i ditt liv men med ett retreat blir det enklare att skapa nya rutiner och nya vanor. Du har fullt fokus på det du gör och låter dig bli guidad så att hjärnan kan slappna av. Du kanske till och med stänger av mobilen några dagar och kör en mobildetox.

Att åka på yogaretreat är en individuell och personlig resa men som man gör gemensamt. Du får möjligheten att lära känna nya människor och kanske får du även vänner för livet. Eftersom yogaretreats utförs över hela världen finns det många platser att upptäcka och besöka. 

Vi på kurser.se har flera olika yogaretreats i bland annat Indien, men också här i Sverige. 

Yoga i Indien eller i Sverige?

Indien kallas för världens mittpunkt för yoga och kan vara en dröm för många yogaintresserade. Att uppleva ett nytt land och en ny kultur kan både vara spännande och läskigt, precis som yoga. I Indien finns alla möjliga retreats som kombineras med massvis av yoga, god mat och olika typer av behandlingar för kropp och själ.  

Om du hellre vill yoga i Sverige finns det flera retreats från norr till söder. Här yogar du med havet nära och naturen i centrum. Allt för att finna ditt inre lugn. Det finns även yogaretreats i skärgården för dig som vill vara extra nära vattnet. 

Måste du åka långt för att åka på retreat?

Du behöver inte åka långt för att åka på en retreat. Yogaretreats finns runt om i hela världen men också närmare dig än vad du tror. Oavsett om du vill åka till Indien eller stanna i Sverige finns det något för dig. 

Olika yogaformer?

Det finns många olika yogaformer, på olika nivåer. Det finns något för alla! Allt från ashtangyoga till hathayoga. På ett retreat får du testa på olika yogaformer så du kan vad som passar dig allra bäst. 

Jämför kurser