Fotokurs Stadsmotiv-Cityscapes

icepic - Fotograf Marcus Johansson, i Stockholm (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
1 890 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 Dec Gästspel se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 dag
Pris
1 890 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 Dec Gästspel se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Stadsmotiv Cityscapes – Bilder som lockar ögat

Roliga genomtänkta och pedagogiska fotokurser sedan 2001 med Professionell fotograf icepic Marcus Johansson 

2024:Gör en skräddarsydd privatkurs valfri sommardag till reducerat pris och bjud med en vän på köpet. Gäller hela kursutbudet. Pris 3600 kr. för två deltagare.

Stockholm Julstämning

Cityscapes går ut på att skapa landskapsbilder i urbana miljöer. Att se och ta ut fräna kompositioner av stadsmotiv är alltid en spännande utmaning även för mig som yrkesfotograf. Det finns oändligt mycket skoj man kan göra på temat. Lägg till människor som statister för att skapa levande miljöer som andas storstads puls. Eller finn ut det som kanske bara Du ser med enskilda detaljer. Allt kommer slutligen ner till hur vi ser och förstår de olika motiv elementen och hur vi med hjälp av kameravinklar och bildkomposition förenar dessa till en balanserad helhetsbild.

Nyhet 2023: Privatkurs valfri vardag för två deltagare 3800 kr. Gäller även för köp av presentkort för 2024

Ge bort en fotokurs med öppet presentkort (Gäller 15 mån från köp)

Under en morgon fika går vi igenom kompositions regler samt hur bild linjer och grafisk form hjälper oss att se och förstå hur det påverkar vår betraktelse visuellt. Jag visar ett antal bilder och pekar på hur fotografen använt sig av dessa pusselbitar. Det ger god förståelse samt kanske ett nytt sätt för hur man läser in en bild tekniskt enligt fotografins grammatik. Med denna plattform som ni även tillhandahåller skriftligt ger vi oss sedan ut och fotograferar fräna Stockholms miljöer. På varje fotograferings ställe visar jag mitt sätt att se motiv och förklarar hur jag omvandlar detta ner till kamerans tvådimensionella bild genom min kamera display. Ni formar sedan era egna bilder och kompositioner och tar oss även an kreativa alternativ före vi drar vidare till nästa motiv station.

Foto: Stockholms nya skyline Liljeholmskajen

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 Dec Gästspel

  • Kurs
  • Norrköping
  • Svenska

Kursledare

Porträtt med dubbelexponering av kursdeltagare Martin Kull

De senaste 26 åren har jag livnärt mig som fotograf med stor bredd och djup inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering på min hemsida icepic.se så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringsliv och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotokurs Stadsmotiv-Cityscapes och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
icepic - Fotograf Marcus Johansson
Ringv. 42
118 67 Stockholm

Fotografering blir bara roligare och roligare!Jag är en hängiven fotograf som älskar att sätta tänderna i nya utmaningar och använda eller förädla äldre kunskaper.Mina motivområden är väldigt breda. Allt ifrån studio till gatan, Människor, Reklam, Idéer, Arkitektur m.m.Ni finner det...

Läs mer och visa alla kurser med icepic - Fotograf Marcus Johansson

Highlights