Ekonomiassistentkurs

Få stenkoll på ekonomin och dess termer

Ska du söka jobb som ekonomiassistent eller behöver du kunskaper inom ekonomi för att driva ett eget företag? Här hittar du ekonomiassistentutbildningar där du lär dig om administration, bokföring, kundfordringar och leverantörsskulder.
Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar

Mer om Ekonomiassistentkurs

Mer om ekonomiassistent-kurs

Är du intresserad av vara spindeln i nätet när det gäller ett företags ekonomi, redovisning eller bokföring? Då kan en ekonomiassistent-kurs passa dig. I en ekonomiassistent-kurs kommer du få ta lärdom av allt ifrån olika bokföringsmetoder till hur du på att effektivt sätt kan använda dig av de mest vanliga programmen som krävs i din vardag som ekonomiassistent.

En del av din vardag som ekonomiassistent kan även vara att hjälpa till med till exempel bokslut, redovisning, löneadministration, kalkylering och planering. Det beror lite på vilken specifik avdelning/team du hamnar på i ett företag som avgör vilket område du kommer jobba mest inom.

Att gå en ekonomiassistent-kurs är en bra investering i dig själv för din framtid då det är en färdighet och kunskap som krävs på nästintill varje företag oavsett vilken bransch de jobbar inom.

Populära orter för ekonomiassistent-kurser

Ekonomiassistent-kurser i Kalmar

Ekonomiassistent-kurser i Stockholm

Ekonomiassistent-kurser på distans

Varför gå en ekonomiassistent-kurs?

Att gå en ekonomiassistent-kurs är en bra investering i dig själv då företag ständigt behöver personer med rätt kompetenser inom till exempel bokslut, redovisning och kalkylering för att nämna några få viktiga delar. En ekonomiassistent-kurs är en bra och stabil grund för dig för att kunna bygga på din framtid alternativt för att få en bra grund för att komma in i branschen.

Exempel på vanliga moment i en ekonomiassistent-kurs:

  • Grundbegrepp inom ekonomi
  • Olika företagsformer
  • Kalkylering och budgetering
  • Skatter, avgifter, moms
  • Bokföring och bokslut
  • Kredit- och avtalsrätt
  • Arkivering av räkenskapsmaterial
Jämför kurser
Xpectum sätt fart på din karriär
Satsa på certifiering i ekonomi!

En certifiering visar att du har praktiska kunskaper och är uppdaterad. En kompetenshöjning av det här slaget är ett utmärkt sätt att kvalitetssäkra din kunskapsnivå och ett viktigt konkurrensmedel på arbetsmarknaden.

Läs mer
Stort steg framåt i karriären

Peter Fransson gick kursen Certifierad marknadsekonom hos Xpectum och fick skjuts i sin karriär. 

Läs mer