Certifierad Inkassohandläggare

Academy Online , Distans
Längd
6 veckor
Pris
18 000 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
När du vill se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 veckor
Pris
18 000 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
När du vill se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Certifierad Inkassohandläggare

Utbildningen till certifierad inkassohandläggare ger dig en unik specialkompetens att arbeta på ett inkassobolag och/ eller på en kravavdelning med att hantera räkningar och skulder som personer eller företag inte har betalat i tid. Det är en bred utbildning under sex veckor och uppdelat i två kursmoment (moduler) som bl.a. innefattar juridiska begrepp, inkassoregler, arbetsmodeller, krav- och förhandlingsteknik m.m. Utbildningen är avsedd både för dig som vill påbörja en ny karriär och för dig som redan arbetar inom branschen och vill fördjupa och bredda dina kunskaper samt erhålla en certifiering.  

Arbetet som inkassohandläggare ställer krav på ett gott omdöme och förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendeingivande sätt. Det förekommer ofta inkommande samtal från personer som har frågor kring sina skulder och funderingar om de kan få hjälp med en avbetalningsplan för att betala sin skuld. Arbetet passar för dig som har ett utpräglat ordningssinne, tycker om att ha många bollar i luften och att förhandla fram bra lösningar. Arbetsredskapen är vanligen dator, inkassoprogram och telefon.  

Arbetsmarknaden för inkassohandläggare bedöms som attraktiv, dels då det är många nya aktörer på kreditmarknaden som erbjuder lån och krediter och dels då antalet skulder som inte betalas i tid växer för varje år. Inkassobranschen är en av få branscher som brukar gå bra oavsett om det är hög- eller lågkonjunktur, och det finns ofta goda möjligheter för en handläggare att avancera till seniorhandläggare, gruppchef eller avdelningschef. Genom att bli certifierad inkassohandläggare så får du den kunskap och förståelse som inkassobolag och företags kravavdelningar efterfrågar. Du blir helt enkelt attraktiv att rekrytera eftersom du är direkt självgående jämfört med någon som måste läras upp internt. 

Att studera utbildningen innebär att:

- Du startar din utbildning när du vill

- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon

- Du avgör själv studietakten

- Du studerar var du vill

KURSPORTALEN

Du får tillgång till inspelade föreläsningar i vår kursportal där du träffar vår lärare. Själva föreläsningsmaterialet har du även tillgång till i kursportalen när det är dags att göra övningsuppgifter.

Du kommer under studietiden att ha kontakt med kursledaren om du stöter på frågor eller problem. Kontinuerligt i kursmaterialet finns övningsuppgifter så att du löpande kan stämma av att du tillgodogjort dig materialet på ett bra sätt.

Ansökan och behörighet

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret nedan eller via mail till support3(at)academyonline.se

Ange vilken yrkesutbildning anmälan avser.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

När du vill

  • Kurs
  • Distans
  • Sista ansökan: Alltid öppet

Video

Kursintyg

Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för certifierad Inkassohandläggare.

Kostnader

Avgiften för utbildningen till Certifierad Inkassohandläggare är 18 000 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 9 000 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 708 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Certifierad Inkassohandläggare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Academy Online

Välkommen till Academy Online! Academy Online International är ett av Europas ledande företag avseende digitala yrkesutbildningar. Academy Online Sweden erbjuder idag ett 160-tal digitala yrkesutbildningar samt många fristående kurser inom olika ämnen. Detta är ett modernt sätt att studera där...

Läs mer och visa alla kurser med Academy Online

Highlights