Starta eget-kurs

Bli din egen chef

Vill du driva eget företag? Här får du värdefulla kunskaper inom företagsekonomi, hur du lägger upp en affärsplan, registrering av företag och viss bokföring - de perfekta verktygen för att starta eget.
Visar 1-11 av 11 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-11 av 11 träffar

Mer om kurser i att starta eget företag

Vill du ha grundläggande praktiska och teoretiska kunskaper i hur du startar ett företag? Att starta eget är för många en dröm. Med eget företag kommer många friheter som du kanske inte skulle ha med en vanlig anställning. Som egenföretagare har du möjligheten att jobba med något du verkligen brinner för och även chansen att forma ditt yrkesliv efter dina behov och önskemål. För dig som är intresserad av att starta eget kan en kurs ge dig en bredare förståelse för vad det innebär att starta och driva en egen verksamhet.  

Därför ska du gå en kurs i att starta eget företag

Har du koll på vad som krävs för att starta ett eget företag? En kurs ger dig grundläggande kunskaper om alla delar du behöver för att starta eget. Som nybörjare kan det vara mycket att hålla reda på. Vet du till exempel vad du behöver tänka på för att komma igång med din verksamhet? Vet du vilka skyldigheter eller rättigheter företagare har? Att komma igång som egenföretagare kan kännas som en utmaning. Men går du i starta eget-tankar ska du inte låta utmaningen hindra dig. Att gå en kurs i hur du startar eget företag kan ge dig värdefulla kunskaper för att våga ta steget!

Kursernas upplägg

Varje kurs kan ha sitt eget unika innehåll, men vanligtvis går ni igenom grunderna i hur man startar och driver ett företag. De flesta kurserna går igenom delar som entreprenörskap, bokföring och redovisning, affärsjuridik och marknadsföring. Därtill ingår vanligtvis även genomgång i något bokföringsprogram och faktureringsprogram. Vanligtvis varvas teori och praktik löpande under kursernas gång. Tanken med kurserna är att du ska ha rätt kunskaper för att på egen hand känna dig trygg med att starta ett företag.

Exempel på innehåll i en starta eget-kurs:

  • Formulera en affärsidé
  • Skapa en affärsplan och en marknadsplan
  • Olika företagsformer
  • Budgetering
  • Grunderna i företagsekonomi
  • Registrering av företag
  • Hur du registrerar din verksamhet
  • F-skatt
  • Bokföring

Vem kan gå kurserna?

En kurs i företagande passar dig som aldrig tidigare haft ett företag och saknar de grundläggande delarna du behöver för att på egen hand känna dig trygg med att få igång en verksamhet. Beroende på innehåll så kan kurserna även passa dig som redan har ett företag men som vill höja din kunskapsnivå eller repetera tidigare kunskaper.

Vilken kurs ska jag välja?

Ofta kräver kurserna inga förkunskaper, men de kan däremot ha olika inriktningar som till exempel entreprenörskap, marknadsföring eller hur du utvecklar ditt nystartade företag. Kursernas inriktning framgår av kursbeskrivningen. En starta eget-kurs passar såväl dig som är nybörjare och saknar kunskaper, som dig som kanske redan har ett företag men känner att du saknar vissa viktiga kunskaper.

Jämför kurser