Kurs i modern dans

Improvisation och rörelser

Lär dig improvisera och hitta ditt eget koreografiska uttryck med en kurs i modern dans. Modern dans kännetecknas av den flödande rytmen och är en uttrycksfull och energisk dansstil med stort fokus på känsla, fria rörelser och kreativitet.
Visar 1-20 av 20 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 20 träffar

Läs mer om modern dans

På en kurs i modern dans får du lära dig att uttrycka dig i rörelse. Du får möjlighet att utforska kroppens rörelser och dess koordinationsförmåga med ett stort fokus på känsla. I modern dans blandas golvarbete, tekniker och improvisationer. Modern dans passar såväl vuxna som barn och det finns kurser för alla åldrar och nivåer – alla som älskar dans kan gå en kurs!

Varför ska du gå en kurs?

Du får utforska en energisk och uttrycksfull dansstil. Kom som du är, du behöver inte ha några förkunskaper för att gå en kurs i modern dans. En del arrangörer erbjuder också kursdeltagarna en avslutningsuppvisning. Där får du som deltagare möjlighet att bjuda in familj och vänner för att visa upp vad du har lärt dig under kursen. Både roligt och en utmaning! 

Det här får du lära dig 

  • Uttrycka dig i rörelse
  • Genrens tekniker
  • Improvisation
  • Golvteknik
  • Träna på din styrka

Kursinnehållet kan se olika ut beroende på kursarrangör, men vanligt är att du på en kurs i modern dans får möjligheten att utforska och uttrycka dig i olika rörelser. Du får lära dig hur du ska röra dig på dansgolvet, öva på att improvisera och utveckla din styrka och kroppskontroll.

Modern dans för nybörjare

Är du nybörjare och vill prova på modern dans? Inga problem! Det finns många kurser i modern dans för dig som är nybörjare och inte har några förkunskaper. Om du aldrig har dansat tidigare är det perfekt att gå på en kurs för nybörjare. Allt du behöver ha med dig är viljan att lära!

Modern dans på avancerad nivå

Om du har dansat modern dans tidigare och är redo för en utmaning kan du gå en kurs på en mer avancerad nivå. Här får du möjlighet att dansa med andra personer som precis som du har ett stort intresse för dans.

Moderna dansens historia

Modern dans är ett bredare begrepp för fridans och benämningen på ett antal dansstilar som utvecklades i början av 1900-talet. Fridans började som en reaktion mot den avstannade utvecklingen som många på den tiden upplevde inom den klassiska baletten. Man kan säga att modern dans är ett samlingsuttryck för flera olika dansstilar som fokuserats på under 1900-talets konstnärliga utveckling av dans på scenen. Modern dans kännetecknas av friare och mindre regelstyrda rörelser, medan till exempel klassisk balett är mer stram och jazzdans mer rytmisk.

Är du intresserad av klassisk balett?

När du har lärt dig dansa modern dans kanske du också är intresserad av balett. På kurser.se finns det många balettkurser för dig som nybörjare och för dig som har dansat balett tidigare. Se alla balettkurser och hitta en kurs som passar dig.

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer