Kurser i jazzdans

En levande dansstil. Tycker du om dans med dramatik? Kurser i jazzdans innehåller en del teknik och passar dig som vill testa på en klassisk dansstil. Jazzdansen är nära besläktad med musikaldans och show. Jazzdans passar den dansanta showartisten!
Filtrera efter
Jazzdans
Plats
Visa alla filter
Visar 1-20 av 118 träffar
1
2
3
4
...
6
Annonser

Populära platser

Reportage inom Jazzdans

Vad är jazzdans?  

Jazzdans är en dynamisk scenisk dansstil med rötter i USA under 1900-talet. Den uppstod som ett resultat av en spännande fusion mellan klassisk balett och den livfulla afroamerikanska danskulturen. Idag fortsätter jazzdansen att utvecklas och påverkas av olika dansstilar, inklusive hip-hop och modern dans. 

Det som gör jazzdansen så spännande är att varje lärare inom detta område ofta utvecklar sin egen personliga stil och tolkning av dansen. Därför uppstår en mångfald av jazzdansstilar, och det är upp till individen att utforska och utveckla sin egen unika jazzdansstil när de tränar och utövar denna konstform.

Vem kan gå en kurs i jazzdans?  

Jazzdansen riktar in sig till en bred publik. Det krävs sällan några förkunskaper över huvud taget, tanken är att du ska lära dig grunderna och utvecklas med tiden. Flera kurser riktar in sig specifik till barn och ungdomar men det finns ingen övre gräns för vem som kan lära sig jazzdans. Du som är intresserad och har viljan att lära dig jazzdans kommer passa perfekt för en kurs i jazzdans. Det som karaktäriserar jazzdans är att kurserna blandar pedagogisk utlärning med en stor lekfullhet.  

Du som redan har grunderna inom jazzdans kan alltid välja en fortsättningskurs eller en avancerad nivå för att fortsätta utvecklas. På avanceras nivå kommer tempot att öka och fler utmaningar utlovas. På den avancerade nivån rekommenderas att du har en bra grundfysik och god dansvana. 

Vad lär du dig under en jazzdanskurs? 

Jazzdansen är en högintensiv och energifylld dansstil som bubblar över av glädje och ger utrymme för individuell tolkning. Under en jazzdanskurs får deltagarna träning i grundläggande teknik och förflyttningssteg, och de fokuserar på att bygga styrka i specifika områden som mage, rygg och armar, vilket är avgörande för att behärska denna stil. Kursen innefattar också övningar och kombinationer i flera av jazzdansens olika stilar, samt möjligheter till improvisation och komposition. 

Genom att delta i en jazzdanskurs får du en solid grund i de grundläggande stegen som används i jazzdansen, vilket kan vara till nytta i andra dansstilar. Jazzdansen, som är en av de mest framträdande dansstilarna inom musikaler och nattklubbsshower, har en spännande historia som kombinerar element från den afrikanska dansen med den klassiska balettens graciösa rörelser. Den utmärks av sina energifyllda och rytmiska rörelser som samsas med de mjuka och eleganta inslagen från baletten. 

Att lära sig jazzdans är en resa fylld av glädje, uttryck och utmaningar. Det är en dansstil som ger dig möjlighet att utforska din kreativitet, stärka din kropp och utveckla din konstnärliga talang. Genom jazzdansen kan du också uppleva en rik kulturell historia och vara en del av en levande gemenskap av dansare. Så varför ska du lära dig jazzdans? För att ta del av den fantastiska värld som denna dansstil öppnar upp, där rytmer möter rörelser och där du kan uttrycka dig själv på det mest underbara sättet – genom dans.