Jazzdans för seniorer

Längd
12 tillfällen
Pris
750 - 1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 tillfällen
Pris
750 - 1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Njut av en höst full av dans hos oss på Pipen mitt på Kungsholmen! Alla nivåer är välkomna till våra danskurser med lärare i olika stilar!

Jazzdans för seniorer 

Denna kurs är för dig som är senior och som gillar att dansa. Vi lär oss jazzdans och dansar oss fram utifrån vår egen dagsform på ett enkelt sätt.

Jazzdans är en scenisk dansstil som föddes i USA under 1900-talet, när klassisk balett mötte den afroamerikanska danskulturen. Jazzdansen förekommer ofta i musikaler och shower och den innehåller grundsteg som finns i flera olika dansstilar. Denna stil är starkt förknippad med dynamik, uttryck och musikalitet, där rörelsekvalitéer som tyngd, isolationer, attacker, skärpa och rytmiskt fotarbete är i fokus.

Adress: Pipersgatan 26, T-bana Rådhuset. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

3 juni, 2024

  • Kurs
  • Stockholm

Höst 2024

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

Seniorer. Du kan delta både med och utan förkunskaper. Ta med dig egen vattenflaska och sköna kläder.

Kursledare

Margit har fått sin utbildning på Kungliga Operans Balettelevskola 1973-1979. Hon sökte sig vidare till Stella Mann School Of Dancing i London där hon också nådde en andra plats i Ballet Competition I.S.T.D och fick stipendium att stanna i London.

Margit har arbetat utomlands under 22 år som dansare, balettmästare och koreograf vid bland annat Wiener Volksoper i Wien, Landestheater i Innsbruck, Brussels Ballet, repetitor, Yantra i Bryssel, The Loft i Bryssel, Friedrichstadt Palast i Berlin, Concour De La Dance Classique Choreographie i Paris, Carina Versijl Balletschool i Den Haag, Conservatorium i Antwerpen, Rotteramse Dansschool i Rotterdam, Leidse Balettschool i Leiden, Cats i Amsterdam. Samt i Japan och Hongkong. Här i Sverige har hon varit gästbalettmästare vid Kungliga Operabaletten i Stockholm.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jazzdans för seniorer och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
4/5
Kursdeltagare
04 jul 2023

4 av 5

4/5
Kursdeltagare
04 jul 2023

4 av 5

4/5
Kursdeltagare
04 jul 2023

4 av 5

Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights