Mer självkänsla med dans

Det viktigaste är att ha roligt

Molly Fredin älskar att dansa och sedan hon började på Malmö Dansakademi har passionen för dansen bara växt. – Glädjen jag känner när jag öppnar dörren till Malmö Dansakademi är obeskrivlig.

Molly FredinMolly Fredin

Ålder: 17 år.
Sysselsättning: Går i andra ring på Jensen Gymnasium, Malmö
Kurser Molly gått: Har dansat zumba och dancehall på Malmö Dansakademi tidigare terminer. Nu är det ragga/dancehall två gånger i veckan som gäller

Hej Molly, varför valde du att gå kursen?
Jag var på öppet-hus och testade på kursen och då kände jag att det var helt rätt för mig. Och för att jag tycker att det är väldigt roligt att dansa.

Varför valde du att gå kursen hos Malmö Dansakademi?
Det var en vän som tipsade mig om Malmö Dansakademi och när jag såg deras stora utbud blev jag sugen och anmälde mig direkt. När jag väl dansat en termin var det ingen tvekan om att det var här jag skulle fortsätta dansa. Glädjen jag känner när jag öppnar dörren till Malmö Dansakademi är obeskrivlig!

Vad hade du för förväntningar på kursen?
Jag förväntade mig såklart att jag skulle lära mig att dansa bättre och att jag vid kursens slut skulle ha lärt mig en massa olika steg. Jag hoppades dessutom på att ha det riktigt roligt och det skulle vara bra musik samt mycket glädje!

Vad har du lärt dig?
Jag har utvecklat mina danskunskaper eftersom jag lärt mig namn på olika steg, bakgrund på stilen. Jag har fått en bättre teknik när jag dansar. Jag har tagit mig an många utmaningar och jag har också lärt mig att det viktigaste är att ha roligt.

Hur gick undervisningen till?
Först värmer vi upp hela kroppen för att undvika skador. Ofta lägger lärarna in steg i uppvärmningen som vi kommer använda senare. Det är bra för då lär vi oss stegen sakta men säkert så att vi sedan kan dem någorlunda till koreografin.
Efter uppvärmningen brukar vi ha styrka för hela kroppen eftersom vi behöver magmuskler i många av dansstegen. Därefter lär vi oss en koreografi som vi sedan dansar igenom tills det är ungefär fem minuter kvar. Vi avslutar med stretch.

Hur var kursledaren?
Otroligt duktig. Bella Malekian är framförallt en grym dansare men hon är också en minst lika bra lärare. Hon anpassar kursen efter elevernas nivå och ser alltid till att alla har roligt samt att alla förstår. Hon är noga med att se till så att vi utför saker och ting rätt, både när det gäller uppvärmning och själva dansen. Jag tycker att det är väldigt bra att hon går fram till var och en och visar hur vi ska göra om någon gör någonting fel.
Bella är dessutom väldigt bra på att ge en positiv feedback vilket gör en motiverad till att fortsätta och på så vis bidrar hon också till att man får bättre självkänsla. Att få höra att man gör någonting bra är ju aldrig fel? Energi och glädje är de två ord som skulle beskriva Bella bäst och det är precis de här två faktorerna som en danslärare enligt mig ska ha.

Hur använder du de kunskaper du fick från kursen idag?
Eftersom jag fortfarande dansar använder jag mig av allt jag har lärt mig hela tiden. Jag har blivit vigare, starkare, självsäkrare och självklart bättre på att dansa och det är något som är behövligt även utanför dansen.
Självsäkerhet är exempelvis något jag behöver varje dag i skolan, till exempel vid redovisningar, så det är väldigt skönt att den har förbättrats genom kursen. Jag har dessutom lärt mig många steg som jag nu tar med mig till nästa termin.

Vad var det bästa med att gå den här kursen?
Oj, var ska jag börja? Allt! Först och främst så har Malmö Dansakademi väldigt bra och mysiga lokaler samt lärare som är hur duktiga som helst. Klassen som jag har valt, dancehall, är en stil som faller mig precis rätt i smaken och därför är den här kursen precis rätt för mig.

Jag tycker dessutom att det är väldigt smidigt att man tränar hela kroppen samtidigt som man har roligt. Det bästa med kursen är att jag har kul tillsammans med andra personer med samma intresse och att jag känner att jag är del av en gemenskap.

Vem vill du rekommendera den här kursen till och varför?
Alla som gillar att dansa borde testa på den här kursen, eller någon annan av alla 75 kurser som erbjuds! På Malmö Dansakademi är alla trevliga och det känns som att vi är en stor familj. Att dansa här ger dig mer än utökade danskunskaper, du blir också del av en gemenskap tack vare att lärarna bidrar till en så fin sammanhållning.
Jag tycker dessutom att det är väldigt smart att första veckan varje termin är en öppet-husvecka där du gratis kan testa på alla klasser och på så vis se vad som faller dig bäst i smaken. Det var så jag hittade den här kursen och det är jag otroligt glad över.

Min självkänsla har vuxit

Sara har gått flera kurser på Malmö Dansakademi, här väljer hon att berätta om Striptease Aerobics. Den kursen fick henne att känna sig feminin och fin och hennes självkänsla att växa. När hon ska beskriva kursledaren Bella Malekian hittar hon inte nog med över översvallande ord.

Sara Granelli FrickSara Granelli Frick

Ålder: 20
Kurs Sara gått: Sara har gått flera kurser hos Malmö Dansakademi. Här väljer hon att berätta om Striptease Aerobics.

Hej Sara, varför har du gått den här kursen?
Jag hade bestämt mig för att börja träna ordenligt. För att komma igång ville jag hitta en träningsform som verkade rolig och inte bara bra för kroppen. Jag läste i en tidning om en träningsform som kallades Striptease Aerobics som lät väldigt intressant. Jag sökte efter kursen på nätet och hittade Malmö Dansakademi.

Varför valde du att gå kursen hos Malmö Dansakademi?
Malmö Dansakademi var den enda skola som låg nära mitt hem som erbjöd vad jag sökte och som även hade andra kurser som verkade intressanta. Malmö Dansakademi är ett självklart val då jag alltid känner mig välkommen och hemma där.

Vad hade du för förväntningar på kursen?
Jag hade inte jättehöga förväntningar utan var mest exalterad och spänd på vad kursen skulle ha att bjuda på. Jag ville nog utforska om dans var något för mig och jag ville gå en kurs som kunde höja min självkänsla.

Vad har du lärt dig?
Jag kan helt klart säga att min självkänsla vuxit otroligt. Jag har alltid varit väldigt blyg och tillbakadragen. Jag kunde få komplimanger som inte riktigt ville sjunka in. När jag började dansa Striptease Aerobics blev jag sakta men säkert mycket mer säker i mig själv.

Träningen gjorde att jag mådde bättre och blev mycket piggare. Jag kunde stå framför spegeln hemma, sätta på musiken, dansa mina steg och känna mig så himla fin, sexig och smidig. Dessa saker hade jag fått komplimanger för men inte själv känt. Helt plötsligt kände jag det själv och det var en helt underbar känsla.
Jag lärde mig också att man kommer långt med att stå och göra samma steg om och om igen framför spegeln, för Gud, vad bra det känns när allting sitter.

Hur gick undervisningen till?
Vi började med att värma upp kroppen genom att andas och röra på oss. Efter vi fått igång hela kroppen gick vi vidare med styrka för att sen stretcha ut delar av kroppen. Sedan gick vi vidare med det huvudsakliga numret vi jobbade på.
Det kändes väldigt tryggt och skönt att alltid ha samma upplägg på uppvärmning, styrka och stretch då det var något jag kunde öva på hemma. Första gångerna var det lite svårt att hänga med men sedan satte det sig mer och mer för varje gång. Det var något som höjde mitt självförtroende, att jag hängde med mer och mer för varje gång och att jag till slut kunde koreografin utan problem.

Hur var kursledaren?
Jag har så otroligt många positiva ord om denna människa att det är svårt att säga något kortfattat. Jag hade Bella Malekian som kursledare och jag kunde inte fått en bättre ledare, jag som aldrig dansat ordentligt innan. Bella är en förebild på så många sätt och vis, både inne på Malmö Dansakademi och utanför.
Något av det bästa med Bella är att vare sig hon har trettio elever i sin danssal eller tre, så ser hon allihop. Hon kan i mitten av en lektion gå fram till någon i raden längst bak för att ge en high-five för ett bra steg. Hur osynlig eller nere du än kan känna dig har hon en förmåga att få dig att känna dig sedd och uppskattad. Hon har en energi som är omöjlig att inte bli smittad av. Hennes tro på sina elever får en att vilja bli bättre och hon gör träning roligt.

Hur använder du de kunskaper du fick från kursen idag?
Det jag ofta gör är att påminna mig själv om känslan som växte inom mig under kursens gång. Känslan av styrka, både fysiskt och psykiskt. Den får mig att hitta tillbaka till dansen när jag inte riktigt hittar mig själv och hur jag ska komma i form och samtidigt le från insidan och ut.

Vad var det bästa med att gå den här kursen?
Det bästa är, som jag redan nämnt, att min självkänsla vuxit. Jag kan stå framför spegeln, röra mig till musiken och känna mig både fin, sexig och feminin. Att verkligen känna sig fin och bra, det är obeskrivligt. Det är dessutom fantastiskt att träna, svettas och få muskler och samtidigt ha jätteroligt.
Något som också är underbart är att det inte spelar någon roll vem du är i ditt privata liv. En gång i veckan får du vara precis vem du vill utan att någon dömer dig för det. Ett ställe och en tid varje vecka då du kan släppa alla hämningar och kanske släppa ut någon du aldrig trodde att du skulle våga visa, inte ens för dig själv.

Vem vill du rekommendera den här kursen till och varför?
Jag vill rekommendera kursen till alla som vill komma i form och samtidigt ha roligt. Till alla som älskar att känna sig feminina. Till alla som inte tror så mycket på sig själva men som vill hitta sig själva. Till alla som älskar att dansa! Den här kursen är fantastisk för att ha roligt, lära sig själv, känna sig stark och att få släppa loss totalt.Läs mer om Malmö Dansakademi

Request information


Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Malmö Dansakademi och veta mer om deras kurser.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️