Linedancekurs

Gruppdans med amerikanska influencer

Gillar du att dansa och vill testa linedance? Då har du kommit rätt! Linedance är en gruppdans som dansas i rader med olika stegkombinationer. Du får utforska rytmen, träffa nya människor och dansa till härlig musik. Linedance är för alla och du hittar kurser här!
Visar 1-20 av 56 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 56 träffar
1
2
3

Mer om linedance 

Linedance har sitt ursprung i Amerika och föddes under 70-talet. Det har sina rötter i folkdanser och traditionella danser. Det är en social dans som till början dansades till countrymusik, men idag kan du dansa till de flesta musikstilar. Linedance kom till slut till Sverige under 1990-talet och har fortsatt att utvecklats och samla dansintresserade människor i alla åldrar.  

Hur går linedance till? 

I linedance behöver du inte ha en danspartner. Alla dansar tillsammans och när du dansar står alla på rad, därav namnet linedance. Dansen består av fasta kombinationer av danssteg som upprepas under dansens gång. Det har räknats med att det finns över 30 000 olika danser idag, och nya tillkommer hela tiden.  

Linedance har lånat danssteg från ett flertal dansstilar såsom latinamerikanskt, hiphop, klassiskt med flera. När du dansar linedance kan tempot variera mycket, allt från fartfyllda rockiga låtar till lugna valser. 

Olika kurser i linedance 

Det finns kurser i linedance både för nybörjare och mer erfarna. Du kanske vill börja helt från grunden och få med dig några nya danssteg eller har testat linedance tidigare och vill lära dig ännu fler danssteg. Kurserna är många och det finns någon för alla!

Varför linedance? 

  • Lättlärd glädje: På en kurs i linedance har du en instruktör som finns där för att göra inlärningen så enkel och rolig som möjligt. Du kan anpassa stegen utefter din egen förmåga och du behöver ingen danspartner.  
  • Socialt samspel: Linedance är en gemenskap där du får träffa likasinnade människor och kan skapa nya bekantskaper samtidigt som du njuter av musik och rörelse.  
  • Hälsosamma fördelar: Dans är inte bara en fantastisk träningsform, det är också ett sätt att förbättra din koordination och öka ditt välbefinnande. Linedance är en rolig aktivitet som gynnar både kropp och själv.  

Har du inte testat linedance eller vill utveckla dina färdigheter är det helt enkelt dags.  

Jämför kurser