Linedancekurs

Gruppdans med amerikanska influenser

Linedance är en gruppdans som dansas i rader med olika stegkombinationer. På 70-talet, när dansen föddes, var det countrymusik som dominerade men idag dansas linedance till flera olika genres. Här finns kurser i linedance som passar alla!
Visar 1-20 av 40 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 40 träffar
12

Linedance har sitt ursprung i Amerika. Vissa säger att linedance uppkom i gruvorna och under skördefester. Först mer som en pausgympa, senare som ett sätt att umgås på. Från början dansades linedance till countrymusik, men idag kan man dansa till de flesta musikstilar.

I linedance behöver man inte ha en danspartner. När man dansar står man på rad, därav namnet linedance. Dansen består av fasta kombinationer av danssteg som upprepas under dansens gång. Man räknar med att det finns över 30000 olika danser idag, och nya tillkommer hela tiden. I linedance har man lånat danssteg från ett flertal dansstilar så som latinamerikanskt, hiphop, klassiskt med flera. När man dansar linedance kan tempot variera mycket, allt från fartfyllda rockiga låtar till lugna valser.

Man kan även tävla i linedance, i EM, SM och VM. Dansen passar alla och finns i flera olika nivåer. Samtidigt som man dansar får man bättre kondition och stärker ben och rygg. Linedance kom till Sverige under 1990-talet.

Jämför kurser