Filtrera efter
Juridik
Plats
Visa alla filter
Visar 1-13 av 13 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Juridik

Populära platser

Reportage inom Juridik

Tycker du att juridik är ett intressant och viktigt område? Varför inte fördjupa din kunskap genom att gå en kurs!

Juridik handlar om tolkning och tillämpning av lagar och regler. Med tanke på att hela vårt samhälle byggs upp runt våra lagar kan en fördjupad förståelse göra stor nytta, både privat och på arbetet. Att gå en juridikkurs kan på så sätt hjälpa dig att antingen utvecklas i din nuvarande roll eller bredda din kompetens för framtida arbetstillfällen. 

Under en juridikkurs får du en inblick i gällande lagstiftning inom det område du vill studera närmare. En av de mest uppskattade delarna i att gå en juridikkurs är inte sällan möjligheten att ställa frågor till kunniga lärare som är väl insatta i de olika områdena.  

Det finns ett brett urval av kurser beroende på vad du är intresserad av. Du kan gå en kurs i arbetsrätt, upphandling, inköp eller privatjuridik för att bara nämna några. I listan ovan har vi samlat flera kurser från olika utbildningsarrangörer som du kan läsa mer om för att hitta det som passar dina behov bäst.

Att gå en yrkesrelaterad juridikkurs

Är du intresserad av att gå en juridikkurs för att ta dig an nya ansvarsområden eller yrkesroller så finns det ett stort urval av utbildningar som kan passa dig. Inköp, upphandling, affärsrätt och arbetsrätt är bara några exempel. Vanligtvis är kurserna digitala, vilket ger dig fördelen att slippa resa för att kunna delta i kursen. Våra jämförelseverktyg gör det dessutom enklare för dig att se skillnader och likheter mellan utbildningarna så att du kan välja den utbildning som  passar dig bäst.

För mindre företag kan det till exempel vara av stor vikt att ha personal som är insatta i juridiska frågor inom det område som företaget verkar, då resurserna för att anställa en egen jurist på ett mindre företag ofta är begränsad. Med en juridikkurs i bagaget är det lättare att göra rätt och slippa begå potentiellt misstag.

Under en juridikkurs för företag är det vanligt att ni till exempel lär er om juridiken bakom olika typer av avtal och vilka åtaganden som åligger parterna i en affärsöverenskommelse. Behöver du exempelvis förbättra ditt kunnande inom uppköp av IT-tjänster så finns det många aspekter att väga in. Det handlar inte bara om företagets behov utan även om kundernas rättigheter såsom GDPR. En juridikkurs kan med andra ord vara en bra investering för att undvika dubbelarbete och misstag.

Att gå en kurs i privatjuridik

Ibland kan det hända saker i livet som gör att du känner ett behov av att veta mer om vilka lagar och regler som gäller. Det kan exempelvis handla om dödsfall, separationer eller vårdnadstvister. Det finns flera alternativ på kurser där du får möjlighet att lära dig mer om lagar och regler, hur rättstillämpningen ser ut inom området och vilka tvångsmedel som används inom rättsutövningen. Tillsammans i grupp går ni igenom teoretiska fall och ser på hur rättsväsendet tillämpat lagen i olika domar. Gruppen får också möjlighet att tillsammans diskutera och resonera kring olika rättsfrågor inom just privatjuridiken.

En annan viktig del inom privatjuridiken som du kommer få lära dig om är rättsförhållandet mellan olika parter vid giftermål, skilsmässor, arv och testamente. Målet är att du efter kursen ska känna dig insatt i hur gällande lagstiftning ser ut och tillämpas. 

Låter det spännande? Hitta din nästa kurs inom privatjuridik, affärsjuridik eller varför inte arbetsrätt i listan ovan!