Danskakurser

Lär dig ett av våra grannländers språk

Är du intresserad av nordiska språk och vill lära dig att förstå och kommunicera på danska? Här har vi samlat språkkurser i danska som du kan läsa på kvällar, helger eller mitt i veckan. Filtrera och hitta en danskakurs som passar dig.
Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar
 

Vill du lära dig tala Danska? 

Här har vi samlat lite information om språket och om våra kära grannar i väst. Danskan är ett östnordiskt språk och det är såklart det officiella språket i Danmark. Bland de danska medborgarna som bor på Grönland eller på Färöarna så är det endast 10-15 procent personer som talar danska som modersmål.

Danskan är som vi förstår nära besläktat med både svenskan och norskan. Både vi och norrmän förstår skriven danska relativt bra, ca 90 procent av orden är igenkännbara med små skillnader i stavningen. När det kommer till tal blir det genast mycket svårare och för att inte tala om deras räknesätt. Därför kan en danska kurs vara en väldigt bra investering.

Vi har samlat fem av våra danska favoritord som vi bara älskar och som du kan lära dig innan din danska kurs startar.

  1. Knallert - som betyder moped på danska och vi tycker är ett underbart ord som får vårt ord moped att blekna i jämförelse.

  2. Alfons - heter du Alfons? Då kan du få några tveksamma blickar på dig när du presenterar dig i Danmark för att alfons betyder nämligen hallick där.

  3. Selvfølgelig - inte ett ett så svårt ord att förstå men när danskarna säger självklart så låter det så härligt och självklart.

  4. Rolig - ordet som lätt vi lätt missförstår då rolig betyder lugn/rofylld på danska.

  5. Strax/Straks - Både danskar och norrmän menar att något ska ske omedelbart om de ber dig göra något strax.

Vi hoppas du hittar din kurs här och att du får mycket nöje med din danska framöver.

Jämför kurser