Arabiskakurs

Ta dig an ett av de största språken. Vill du lära dig arabiska? Arabiska tillhör de fem största språken i världen och talas i många länder i Nordafrika och Mellanöstern. Vill du utöka ditt språkförråd hittar du här kurser i arabiska för nybörjare och på avancerad nivå.
Filtrera efter
Arabiska
Plats
Visa alla filter
Visar 1-16 av 16 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Arabiska

Populära platser

Artiklar inom Arabiska

Reportage inom Arabiska

Det arabiska språket

Arabiska är ett av världens fem största språk och talas i många länder i Nordafrika och Mellanöstern. Arabiskan är indelat i det som kallas modern standardarabiska, klassisk arabiska och de många olika dialekterna. I nutida medier, men också i koranen, talas och skrivs standardarabiska, eller högarabiska som det också kallas. Denna stil anses vara det officiella språket medan dialekterna är så pass vitt spridda att en dialekt i vissa fall inte förstår en annan. När du läser en språkkurs i arabiska är det standard-/ högarabiska som du lär dig. Det är även den arabiskan som lärs ut i skolor oavsett ålder och nivå.

Vem kan gå en kurs i arabiska?

Kanske är du nyfiken på språket eller så är det många i din omgivning som pratar arabiska. Vad det än är finns det en kurs för dig! Om det arabiska språket är helt nytt för dig eller om du redan kan språket lite, är en nybörjarkurs perfekt för dig. Du kan välja kurser på olika nivåer och längd. Välj om du vill gå en kurs i din stad, utomlands eller på distans.

Vanligt att du får lära dig på en nybörjarkurs i arabiska

  • Skriva och läsa arabiska tecken

  • Grammatik

  • Siffror

  • Veckodagar

  • Väder

  • Att presentera dig

  • Ställa enkla frågor

När du har gått en nybörjarkurs och vill lära dig mer om det arabiska språket finns det fortsättningskurser. På en fortsättningskurs får du lära dig fler fraser och uttryck samt tala och förstå arabiska på en högre nivå för att du ska kunna kommunicera bättre.

En del kursarrangörer erbjuder språkkurser utomlands, så att du kan lära dig språket i ett arabisktalande land. Du kan exempelvis åka till Förenade Arabemiraten, Egypten, Marocko och lära dig arabiska. Samtidigt som du lär dig ett nytt språk får du chansen att bo, leva och utforska landet.

Så här säger tidigare kursdeltagare

”Min man är från Egypten och jag har alltid varit fascinerad av arabiska. Efter en resa dit bestämde jag mig för att försöka komma igång och lära mig arabiska. Det var väldigt kul och lärorikt. Jag försöker att hålla det uppe genom att lyssna på min man och försöka delta i samtalen på arabiska. Det krävs att man hela tiden håller minnet och kunskapen färsk.”

”Jag har precis börjat på en distanskurs i arabiska. Jag gillar upplägget eftersom man bestämmer helt och hållet själv när och hur mycket man vill plugga. Det känns väldigt utmanande men spännande och fullt möjligt att lära sig relativt snabbt.”