5 sätt att lära sig arabiska

Är du intresserad av att lära dig arabiska? Oavsett om du bara är nyfiken på språket eller vill lära dig att kommunicera med någon i din omgivning har du hittat helt rätt!

Marhaba! Är du en av dem som är intresserad av att lära dig arabiska? Oavsett om du bara är nyfiken på språket eller vill lära dig att kommunicera med någon i din omgivning har du hittat helt rätt! I den här artikeln tipsar vi om hur du bäst lär dig arabiska.

Arabiska är ett av världens fem största språk och pratas av över 319 miljoner människor i flera länder i Nordafrika och Mellanöstern. Språket är indelat i modern standardarabiska, klassisk arabiska och utöver det flera olika dialekter. I många medier talar man och skriver just standardarabiska. Det är den stil som anses vara det officiella språket medan dialekterna kan skilja sig åt så pass mycket att de som pratar olika dialekter inte ens förstår varandra.

En spännande utmaning

Att lära sig arabiska kan definitivt vara en utmaning, framför allt om du idag enbart kan prata och skriva på svenska och engelska. I Sverige är vi vana vid att känna igen och kunna lära oss språk med samma språkliga rötter, men arabiskan delar inte en liknande struktur. Det gör arabiskan till ett av de mest komplexa språken att lära sig.

Vi har därför samlat några tips på det bästa sättet att lära sig arabiska:

Lär dig grunderna i en kurs 💡

Eftersom det arabiska språket har många egenskaper som inte känns igen i det svenska eller engelska språket kan det vara bra att börja med en nybörjarkurs. För att gå en nybörjarkurs behöver du inte ha några förkunskaper, utan du får lära dig alla grunder på kursen. Du kan välja att gå en kurs under en hel termin, under några veckor eller helt på distans. Se till att hitta en kurs som passar dig och din vardag!

Hitta en kurs i arabiska

Läs, prata och lyssna! 📘

När du blivit varm i kläderna är det dags att fortsätta utveckla dina kunskaper. Det kan du göra genom att till exempel titta på arabisk tv eller Youtubeklipp. Till en början kan du titta med text för att öva på din ordförståelse och ditt uttal. Du kan även börja läsa kortare texter på arabiska för att göra dig bekant med olika meningsbyggnader och ordföljder.

Ta hjälp av en bekant 👋

Kanske känner du någon som pratar arabiska? Då är det ett perfekt tillfälle att bjuda ut hen på en fika. Be personen rätta dig och hjälpa dig med ditt uttal. Känner du däremot ingen som pratar arabiska, kan det vara en god idé att kolla upp om det finns något språkcafé i din närhet.

Hitta ett språkcafé

Res till ett arabisktalande land ✈

Det är alltid lättare att lära sig ett språk på plats i ett land där man pratar språket. Detta gäller framför allt om du vill fokusera på att lära dig prata arabiska. Det kan vara bra att tänka på att dialekterna skiljer sig åt, så välj därför ett land med en dialekt du är intresserad av att lära dig. Du kan också välja att resa till ett land där dialekten ligger nära den så kallade standardarabiskan, till exempel Saudi Arabien eller Jordanien.

Hitta en språkkurs

Ladda ned en språkapp 📲

Det finns flera olika appar som du enkelt och kostnadsfritt kan ladda ned till din telefon eller dator. Där kan du lära dig grundord och hälsningsfraser som hjälper dig att hålla korta, enklare konversationer på arabiska. Vissa appar är uppbyggda på att du ska klara vissa uppdrag, vilket kan göra språkinlärningen extra rolig!


Hitta en kurs i arabiska

Wilma Abrahamsson Hjärne

Wilma Abrahamsson Hjärne

Digital Content Specialist (Visa mer)
Wilma arbetar som Digital Content Specialist på kurser.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för att inspirera fler att lära sig något nytt på fritiden. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. På fritiden gillar hon att sticka och hon har själv gått på flera drejkurser. Om hon fick välja att gå en kurs hade hon valt en matlagningskurs. (Mindre)

Om

Wilma arbetar som Digital Content Specialist på kurser.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för att inspirera fler att lära sig något nytt på fritiden. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. På fritiden gillar hon att sticka och hon har själv gått på flera drejkurser. Om hon fick välja att gå en kurs hade hon valt en matlagningskurs.

Annonser