Språkcafe

Öva på ett språk över en fika

Vill du öva på ett språk på ett roligt sätt? Språkcafe är för dig som vill öva på ett språk samtidigt som du får stifta bekantskap med nya människor. Här får du möjlighet att öva engelska, svenska, spanska och andra språk på ett avslappnat sätt.
Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar

Frågor och svar om språkcafe

Vad är ett språkcafe?

Språkcafe är till för dig som vill öva på engelska, svenska, spanska, franska, tyska eller andra språk på ett roligt sätt. Samtala med andra människor över en kopp kaffe och fika. Språkcafe är en mötesplats för människor med gemensamma intressen från olika kulturer och bakgrunder. Det är ingen språkkurs och därför finns inga lärare eller fasta regler. Istället styrs språkcafe av informella samtal av de som valt att delta och är oftast samordnat av ett studieförbund. Deltagarna samlas på en plats där det finns möjlighet att fika och föra konversationer på ett avslappnat sätt. Med andra ord blir det roligt att öva språk på ett språkcafe med människor som är där av samma syfte.

Varför ska du gå på språkcafe?

Du har möjlighet att kostnadsfritt praktisera ett språk du har lite eller mycket kunskaper i. Fräscha upp din engelska eller spanska genom att samtala med andra deltagare över en kopp kaffe. Det gör att du förbättrar dina språkkunskaper eller tillfälle att lära känna andra människor med samma intressen. Du underhåller även din lyssningsförmåga och bidrar till att den språkliga självförtroendet ökar. Det är ovärderligt att öva språk med en modersmåltalare och på språkcafe får du möjligheten till detta. Det är inte bara du med en språkvana som är välkommen. Språkcafe är till för individer i alla åldrar med olika bakgrunder och kulturer med syftet att öva på ett språk man är intresserad av.

Var finns det språkcafe?

Språkcafe är öppna för alla och finns i ett flertal städer runt om i Sverige. Oftast hålls det i ett bibliotek eller skola av ett studieförbund. Hos oss finner du språkcafe i Stockholm och många andra städer.

Varför ska du kunna språk?

Det finns flera anledningar till varför du ska kunna språk. Det räcker inte med att du har kunskaper inom ett eller flera språk, utan du behöver praktisera språket regelbundet för att hålla det färskt. Därför är språkcafe perfekt för dig som kostnadsfritt vill öva på ett språk utan att behöva ta en språkkurs.

Jobb och karriär

Om du har kunskaper inom ett eller flera språk ökar det dina chanser att få ett roligare jobb med varierande arbetsuppgifter. De flesta vet att det ligger mycket arbete bakom att lära sig eller kunna ett annat språk än modersmålet och därför anses det vara en fördel i arbetssökande.

Personlig utveckling och lokala nätverk

Ju fler språk du kan eller förstår desto lättare blir det för dig att utveckla nya sidor hos dig själv. När du kan ett språk stärks det språkliga självförtroendet och det ger dig nya sätt att tänka och förstå andra människor. Samtidigt skapas en gemenskap mellan människor som även stärker samhället. Med andra ord är språk nyttigt!

Jämför kurser