Lär dig spanska – 3 enkla steg
14 jul 2023

3 enkla steg för att lära dig spanska

Vill du lära dig spanska? Kanske har du varit på en resa i Spanien och fått mersmak för språket? Eller behöver du damma av din skolspanska? Spanska talas i stora delar av världen och är det näst största språket, efter mandarin. Läs våra tre enkla steg om du vill lära dig det spanska språket på riktigt.

1. Lär dig grunderna på en kurs

Ett första steg för att lära dig språket är att gå en nybörjarkurs. Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå en nybörjarkurs, du får lära dig alla grunder på kursen. Välj om du vill gå en kurs under en termin, en intensivkurs på några veckor eller på distans så att du själv kan planera dina studier. 

Ta med dig en vän, din partner eller familjen på en spanskakurs! Om ni går kursen tillsammans kan ni peppa och hjälpa varandra.  

💡 Kurstips: Lär dig spanska på en kurs

2. Läs, tala och skriv på spanska

När du har blivit varm i kläderna kan du fortsätta utveckla dina kunskaper genom att läsa spanska böcker och se på spansk film och tv. Spanska böcker och texter hjälper dig att vänja dig vid meningsbyggnader och ordföljder så att när du pratar och skriver vet var orden ska hamna, och behöver inte tänka på grammatiken.

När du ser på spansk film eller tv får du höra olika uttal vilket kan underlätta när du själv sen ska prata. Starta med enklare program med textning och efter ett tag kommer du kunna se på programmen utan text.

Du kan även testa dina språkkunskaper genom att göra vårt quiz: Hur mycket minns du från spanskan i skolan? Quizet tar upp enklare fraser och ord.

Om du känner att du vill utveckla dina kunskaper ytterligare finns det kurser på högre nivåer. Välj om du vill gå en kurs i ett klassrum tillsammans med andra eller om du vill gå en kurs på distans. 

💡 Kurstips: Spanskakurser på distans

3. Res till ett spansktalande land

Det bästa sättet att fördjupa dina kunskaper ännu mer är att resa till ett spansktalande land. Det är många länder runt om i världen som har spanska som officiellt språk. Förutom Spanien kan du resa till stora delar av Latinamerika för att omge dig av spansktalande människor.

Det är stor skillnad att prata spanska med dina kurskamrater och att prata med människor som har spanska som modersmål. Att spendera en tid i ett spansktalande land kommer att göra dig säkrare på språket. 

💡 Kurstips: Åk på en resa och utveckla dina kunskaper

Se alla kurser i spanska

Senast uppdaterad: 14 jul 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-11-11

5 anledningar till att åka på språkresa – utomlands eller online

Lär dig språket där det talas, kombinera med ditt fritidsintresse eller ta ditt CV till nästa nivå – här listar vi fem inspirerande anledningar till varför du ska åka på språkresa!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-09-22

Därför ska du lära dig teckenspråk

Teckenspråk är ett helt eget språk som gör möjliggör kommunikation med personer utan eller med nedsatt hörsel och talförmåga. Att kunna teckenspråk är en nyckel för att kunna kommunicera med döva och hörselskadade. Vill du kunna kommunicera genom teckenspråk? Vi guidar dig igenom allt du behöver veta för lära dig teckenspråk!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-08-24

Topp 10 språkkurser

Engelska, franska eller kanske spanska? Går du i tankar om att lära dig ett nytt språk eller slipa dina språkkunskaper? Spana in vår topplista över de mest populära språkkurserna!

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️