Visa kurser.se som: Mobil

Roliga saker att göra tillsammans – 7 kurstips

Har du slut på inspiration om vad du kan hitta på med vännerna, familjen eller din partner? Ta vidare era intressen eller upptäck ett helt nytt på en kurs du kan gå tillsammans med någon annan!

Varje månad googlar 4 200 personer “vad kan man göra när man har tråkigt”. Är du en av dem? Istället för att hitta på roliga saker att göra sitter du och surfar runt efter inspiration. Men vet du vad? Du är på rätt ställe. Vi har listat sju tips på kurser som är perfekta val för dig som vill hitta roliga saker att göra tillsammans med någon annan. För allt blir lite roligare om du delar det med någon du tycker om! Men fastna inte här – se till att boka in något också. Vill du göra allt? Skapa en lista med saker att göra och börja bocka av!

1. Laga mat tillsammans

Ny inspiration, god mat och gemenskap – det får du uppleva på en matlagningskurs. Delar du ett matintresse med någon? Bjud med den! Eller ta tillfället i akt och gå en matlagningskurs för att lära er laga något ni sen kan laga och bjuda andra på. En utmaning kan vara att lära er laga mat från världens alla hörn.

>> Matlagning

2. Lär er segla

Segling kan du lära dig på hemmaplan eller i ett turkosblått vatten utomlands. Vilket äventyr passar er? Ta med vännerna eller familjen och lär er grunderna för att sen kunna njuta av många stunder tillsammans på havet. Seglingskurser finns på flera nivåer – från nybörjare till mer avancerad. Ni kan också åka på en temaresa med segling i fokus.

>> Segling

3. Hitta en danskurs

Att dans gör dig både gladare och friskare är ingen hemlighet. Att ta med din partner, eller en kompis, på en danskurs kan ge er något att öva vidare på och ha kul med även hemma. Gå på en kurs och öva hemma eller ute på klubben innan det är dags för nästa kurstillfälle! Salsa, street, balett eller jazz – vad passar er?

>> Dans

4. Gå en målarkurs

Att måla är fritt och kreativt. Som med alla kurser behöver du inte kunna måla för att gå en kurs. Här finns utrymme för att lära dig grunderna, upptäcka och utveckla din kreativa sida. Ta med en vän på krokimålning eller lär er måla i akvarell eller någon annan teknik.

>> Målarkurser

5. Ta jägarexamen

Jakt utförs vanligtvis tillsammans med ett jaktlag. Vad passar då bättre än att dra ihop ett gäng och ta jägarexamen tillsammans? Då kan ni sporra varandra att ta er igenom teorin och de praktiska delarna som krävs för att få jägarexamen. Att åka iväg på en intensivkurs tillsammans kan vara den perfekta gruppresan!

>> Jägarexamen

6. Lär er ett nytt språk

Ett nytt språk lär du dig bäst om du har möjlighet att tala det regelbundet. Teama upp med någon som vill lära sig samma språk som du för att tillsammans kunna öva och försöka kommunicera med det nya språket ni nyss lärt er. Vill ni göra något extra roligt tillsammans kan ni kombinera resa + språkstudier.

>> Språk

7. Gå en kurs med ditt barn

Vill du hitta roliga saker att göra tillsammans med ditt barn? Gå en kurs som är till för barn och föräldrar! Du får möjlighet att spendera tid med dina barn samtidigt som ni träffar andra barn i samma ålder att umgås och leka med.

>> Kurser för barn och förälder

Är du fortfarande inte inspirerad? Ta en titt bland alla kurser och hitta något som passar dig!

Visa alla kurser

Senast uppdaterad: 19 maj 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-07-01

7 kurser för dig som vill jobba med händerna

Tycker du om att arbeta kreativt med händerna och vill lära dig mer inom detta område? Då är en kurs ett perfekt alternativ! I denna artikel tipsar vi om sju kurser där skaparglädjen är i fokus – och du verkligen får utlopp för din kreativitet. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-05-12

8 kurser för hela familjen

Vill du hitta aktiviteter för barn som också skapar mervärde för dig som förälder? Gå en kurs i det som intresserar dig och din familj! Är ni en aktiv familj och vill röra på er eller vill ni skapa ett lugn i vardagen?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-15

Här är kurserna som börjar mitt i terminen

Här är kurserna för dig som missat kursernas startdatum, eller för dig som vill bestämma helt själv när du vill starta din kurs. I den här artikeln får du 5 tips på kurser som startar i mitten av terminen!

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.