Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Stockholm
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Kurs i spanska

Lär dig spanska hos oss! Vi erbjuder kurser där lärarna undervisar på spanska. Kommunikation från början är självklart. Ett effektivt sätt att lära sig språk. Lärarna väver också in den spanska och latinamerikanska kulturen i sin undervisning. Du lär dig snabbt att klara dig i enklare sammanhang.

Mål
Du ska kunna tillägna dig grundläggande strukturer i spanskan och kunna klara dig på mycket enkelt språk i ett antal utvalda vardagssituationer.

Innehåll

  • presentera sig
  • berätta om sig själv
  • uttal
  • alfabetet
  • räkneord 1-100
  • hälsningsfraser
  • spanska som världsspråk
  • klockan
  • tillhörande grammatik

Kursupplägg
Undervisningen sker helt på spanska. Du får lära dig prata spanska från första början. Du får lyssna till och läsa dialoger och texter, förståelseövningar, parövningar med rollspel och grammatiska förklaringar. Kursen är deltagarcentrerad, vilket innebär att undervisningen anpassas efter deltagarna, deras behov, intressen och allmänna bakgrund för att utbildningen ska upplevas som meningsfull.

Material
Vi använder oss av en helspansk bok skriven för att studera spanska som främmande språk. Litteratur ingår inte i kursavgiften. Information om kurslitteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället. Komplettera gärna med en spansk/svensk ordbok

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du behöver inga förkunskaper i spanska. Om du redan kan lite spanska är en fortsättningskurs att föredra. Gör gärna vårt inplaceringstest så ser du din aktuella nivå.

Språklärare

Samtliga våra spansklärare har spanska som modersmål. Vi lägger också stor vikt vid akademisk utbildning, pedagogisk erfarenhet och kunskap. Lärarna har undervisningsvana och insikt i svensktalandes förutsättningar/svårighet vid inlärning av spanskan. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerlig fortbildning för våra lärare.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Spanska!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser