Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

Språkläger för barn – sommarläger med språkfokus

Ge ditt barn en språkresa på hemmaplan

Barn lär sig bäst när de inte tänker på att de lär sig ett språk. Det tar Upgrades fasta på med sina språkläger för barn. Lägren varvar teori med pedagogiska lekar och utflykter – allt för att göra språkinlärningen både rolig och effektiv. Ge ditt barn möjligheten att utveckla ett språk samtidigt som de träffar nya vänner och skapar minnen för livet!

För många är sommarläger synonymt med någon form av sport. Var du själv på fotbollsläger, ridläger eller kanske tennisläger som liten vet du vilka minnen det kan bära med sig. English4Kids och Swedish4Kids heter sommarlägren där barn får chansen att utveckla sina språkkunskaper under lekfulla former. Under fyra dagar varvas teori i form av språkinlärning med pedagogiska lekar och utflykter. kurser.se har pratat med Tiffany Wiklund som är operativ chef på Upgrades och ansvarig för språkutbildning för barn.

Varför ska man gå ett språkläger på sommaren?

– Våra språkläger är ett jätteroligt och effektivt sätt att lära sig ett språk på! Vi erbjuder roliga dagar med pedagogiskt språkfokus där barnen får chans att lära sig mycket nytt, fördjupa sina språkkunskaper och träffa nya vänner – utan att lämna landet! Under loven leker vi, övar och gör utflykter tillsammans, och fokuserar på att hela tiden prata det valda språket.

Hur kan en dag på era språkläger se ut?

– Vi börjar dagen på “Base Camp” då vi gör övningar med ord och grammatik. Innan lunch gör vi en utflykt till en aktivitet i stan för att sedan återgå till "baslägret" för mer eftermiddagsaktiviteter. Utflykterna och aktiviteterna kan vara allt från museum, parker, tipspromenader och olika grupprojekt som är kopplade till sommartema.

Hur motiverar ni barnen till att våga prata?

– Lärandet sker under lekfulla former. Pedagogiska spel, hantverk, sång och drama blandas med traditionella undervisningsmetoder för att göra inlärningen rolig och för att motivera barnen till att våga prata med både lägerledarna och varandra. För oss är det viktigt att våra språkläger är roliga och inspirerande. Målet är inte bara själva språkutvecklingen utan även att hjälpa barnen bygga självförtroende, våga prata och ha kul.

Pratar ni det valda språket hela dagarna?

– Våra lägerledare har det valda språket som modersmål, som de pratar under hela dagarna. Genom olika metoder, material och övningar gör vi det möjligt för barnen att också prata det valda språket nästan hela tiden. Men vi anpassar oss alltid efter vilken åldersgrupp och nivå vi jobbar med för att försäkra oss om att alla hela tiden förstår. Dessutom jobbar vi med små grupper om ungefär sju barn per lägerledare. Vi har barn från olika delar av världen på våra läger så de lär sig också om varandras kulturer vilket är kul!

Vad driver er?

– Vi brinner för språk och älskar att se våra elevers utveckling! Både språk- och självförtroendemässigt. Jag har själv flyttat till Sverige från England och har fått lära mig svenska. Att ha gjort den resan själv och att jag nu är mamma till en dotter som har både engelska och svenska som modersmål, gör att våra läger ligger nära hjärtat. I år blir det mitt sjunde år med våra sommarläger!

Vad får ni för feedback från barnen som går på era läger?

– Vi har fått väldigt bra feedback från både barnen som varit på våra läger, och deras familjer. Vi är väldigt stolta över våra elever och vad de lyckas uppnå under en lägervecka och har som mål att alla barn ska vilja komma tillbaka på nästa lov och fortsätta med sin språkutveckling.

Vilka förkunskaper har barnen som går era läger?

– Vi har två olika nivåer på våra läger. Språkläger för nybörjare där inga förkunskaper krävs och språkläger på avancerad nivå för barn som redan pratar och förstår språket, alltså tvåspråkiga barn.

Vilka språk erbjuder ni?

– Vi erbjuder sommarläger i både svenska, Swedish4Kids, och engelska, English4Kids, i Stockholm. Vi har sommarläger i Göteborg och Malmö också, men där erbjuder vi just nu bara engelska.

Planerar ni att erbjuda fler språk i framtiden?

– Vi har faktiskt fått många förfrågningar om att erbjuda fler språk såsom spanska och franska. Så håll utkik!

Se engelskaläger för barn

Se svenskaläger för barn

Upgrades språkläger för barn


För vem?
Barn 6-12 år.

Var?
Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hur länge?
1-2 veckor.

Tid?
Måndag-torsdag, kl 9-16.

Senast uppdaterad: 09 apr 2019

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.