Koreanskakurs

Utforska det koreanska språket

Ahn yohng! Är kanske det första du kommer att lära dig att säga under din koreanskakurs. Koreanska är ett språk som talas av över 80 miljoner människor och har släktband med turskiska och mongoliska.
Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

Koreanska språkkurs

Kurser i koreanska! Att lära sig ett nytt språk är alltid spännande, men det kan också vara väldigt svårt och utmanande. Oavsett vilka anledningar du har till att vilja ta dig an koreanska så vågar vi säga att en språkkurs är en av de bästa metoderna för att lära dig ett främmande språk. 

Med en språkkurs får du det unika utbytet mellan människor som annars saknas om du studerar på egen hand eller till exempel kollar en YouTube-video. Med en pedagogisk lärare vid rodret är det lättare att ta till sig grunderna, som allra oftast är det svåraste när du lär dig ett nytt språk. Speciellt om språket står ganska långt ifrån ditt modersmål. Vilket i fallet svenska och koreanska är ganska påtagligt. Men låt inte det skrämma dig från att ta dig an det underbara koreanska språket!

En annan positiv aspekt av att lära dig ett nytt språk i ett klassrum med andra kursdeltagare är chansen till nya bekantskaper och spännande möten med den koreanska kulturen. Ta chansen att komma ut och träffa nya vänner, samtidigt som du lär dig det koreanska språkbruket.

 

Kurser i koreanska där det passar dig!

 Koreanskakurs i Korea –Seoul

 Koreanskakurs i Stockholm

Var du än väljer att gå en kurs så finns det gott om möjligheter utöver hela Sverige. Till och med i Korea. Hur spännande vore det inte att gå en språkkurs i ett av de länder där språket talas?

Var du än vill studera kan du med oss enkelt jämföra vilken kurs som passar dina önskemål allra bäst!

 

Koreanska språket

Korea är en halvö längst bort på den Asiatiska östkusten. Halvön är uppdelad i två olika länder som kallas Nord- och Sydkorea som rent formellt fortfarande är i krig sedan det koreanska kriget inleddes 1950. På halvön pratas koreanska, men det pratas också i vissa av de närliggande områden i den kinesiska provinsen Jilin.

Närmare 80 miljoner människor talar koreanska som sitt förstaspråk. Vilket betyder att du som lär dig koreanska har många människor att tala med. Språket har sju vokaler som uttalas: a, eo, e, o, u, eu, i. Koreanska skrevs från början med kinesiska tecken med har med tiden övergått till ett eget skriftsystem som kallas för Hangul.

 

Varför ska du gå en kurs i koreanska?

Koreanska är ett fantastiskt språk med många talare. Den koreanska halvön har en rik och brokig historia med många spännande resmål att besöka, kanske främst den Sydkoreanska huvudstaden Seoul som sägs vara ett teknologiskt paradis i klass med Tokyo.

Briljera på din resa till Korea genom att beställa otroligt god koreansk BBQ med att tala den

Jämför kurser