HR Kurs

Skapa en bättre framtid för företag och anställda

Vill du utveckla din kompetens inom HR eller överväger du en karriär inom HR? Här hittar du HR-kurser som hjälper dig att ta nästa steg i din karriär. Oavsett om du har arbetat med HR tidigare eller vill växa in i en ny yrkesroll kan du hitta en HR-kurs som passar just dig.
Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar

Gå en HR-kurs och hjälp till att förbättra arbetsmiljön!

Att gå en HR-kurs passar dig som är intresserad av, eller som vill utveckla dina färdigheter och kunskaper inom personalhantering. En HR-kurs ger dig en unik möjlighet att få kunskaper inom alla aspekter inom HR, till exempel inom allt från rekrytering och anställning till personalutveckling och arbetsrätt. 

En av de största fördelarna med att gå en HR-kurs är att det ger dig möjligheten att bli en effektiv, professionell och kompetent personalledare. En HR-kurs kan ge dig de grundläggande färdigheterna som krävs för att rekrytera, utveckla och behålla en stark arbetsstyrka. En HR-kurs kan också ge dig kunskaper som hjälper dig att utveckla din yrkesroll ifall du redan har erfarenhet inom HR. Detta inkluderar bland annat att du får lära dig att identifiera och locka de bästa talangerna, hantera konflikter samtidigt som du främjar en positiv arbetsmiljö. 

Väx i rollen och utveckla dina färdigheter med en HR-kurs

Eftersom en HR-kurs kan vara antingen grundläggande eller mer avancerad är det viktigt att du hittar en utbildning som passar dig och dina tidigare erfarenheter. Du kan exempelvis samla på dig kunskaper inom HR genom att gå flera HR-kurser eller genom att gå en lite bredare kurs. Det som du kan lära dig från en HR-kurs kan vara bland annat:

 • Lösa konfliktsituationer 
 • Genomföra rekryteringsprocesser 
 • Hur löneprocesser och lönesättning fungerar 
 • Hur du driver förändring av organisationskulturer 
 • Hur du utbildar chefer inom viktiga HR-områden 
 • Vad som gäller med arbetsrätt 

Du får också lära dig om flera andra områden inom HR. Det finns HR-kurser där du fokuserar på att lära dig om personalkonomi, kommunikation och ledarskap. För att du ska fortsätta växa i din yrkesroll inom HR är det viktigt att du fortsätter utveckla dina färdigheter.

Yrkesroller efter en HR-kurs

Efter en HR-kurs finns det olika vägar för dig att gå för att fortsätta din karriär. Beroende på HR-kursens nivå kan du arbeta som allt från administratör eller personalvetare till HR-chef. Möjligheterna är stora och taket på din framtida karriär höjs alltid när du själv tar initiativet att fortsätta lära dig nya färdigheter och utveckla dina kunskaper.  

Efter en avklarad HR-kurs kan du arbeta som bland annat: 

 • HR-koordinator 
 • Personal- och löneadministratör 
 • HR-specialist 
 • Personalvetare 
 • HR-assistent 
 • HR-chef 

Olika typer av HR-kurser 

För att ge dig så stora utvecklingsmöjligheter som möjligt finns det olika HR-kurser, allt för att duska kunna välja den utbildning som passar just dig. Om du känner att du lär dig bäst när du sitter i ett klassrum finns det kurser där du får lära dig av en föreläsare på plats. Föredrar du att få välja själv var du ska plugga ifrån finns det möjlighet för dig att gå en distansutbildning. Du kanske till och med vill lära dig helt i din egen takt? Då finns det HR-kurser med digitalt kursmaterial där du, i din egna fart, kan genomföra utbildningen.  

Så oavsett om du vill gå en lång eller kort kurs, digitalt eller i ett klassrum, finns det en HR-kurs som passar dig! Ta steget mot att utveckla dina kunskaper inom HR, väx in i en ny roll och var med och skapa en bättre arbetsmiljö.

Jämför kurser
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...
Framgångsakademin

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer