Hälsoresor och retreats

Hitta ditt retreat för vila och återhämtning

Vill du komma bort en stund från vardagen och få ny energi? På en hälsoresa fokuserar du på en sundare livsstil. Här kan du välja att resa på retreat med inriktning mot yoga, meditation eller mindfulness. Återvänd som en ny människa!
Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar

Var innehåller en hälsoresa på ett retreat?

Ett retreat kan vara inriktade på flera olika områden, till exempel hälsoretreat, yogaretreat, mindfulness eller ett retreat med kreativ målning och skapande. Gemensamt för de olika retreaten är att  är att du får chans att ladda batterierna och för några dagar leva avskilt från vardagen. Vänligen kontakta respektive arrangör för mer information om ett specifikt retreat som du hittar i listan här ovan.

Att åka på retreat

Retreat är ett engelskt uttryck som förr i tiden användes i religiösa sammanhang. Men idag används benämningen i andra sammanhang och ett retreat behöver inte ha någon religiös betydelse, även om många retreat ofta genomförs i stillhet med tid för eftertanke. Ett vanligt inslag på retreat är meditation vilket passar alla typer av människor. Innebörden av ordet retreat i det svenska språket är helt enkelt att lämna sin nuvarande position och åka någon annan stans. Att åka på retreat är inte helt ovanligt på arbetsplatser där det används som personalvård. Ofta är det olika hälsoanläggningar som tar emot besökare och erbjuder en time out från jobb och stress. 

Jämför kurser