Instruktörsutbildning

Bli den bästa instruktören

Har du drömmar om att bli träningsinstruktör? Gör din dröm till verklighet! Gå en instruktörsutbildning och bli en licensierad instruktör eller personlig tränare i fysträning, yoga eller aerobics. Filtrera och hitta en kurs för dig!
Visar 1-20 av 20 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 20 träffar

Information om att bli träningsinstruktör 

I listan ovan hittar du instruktörsutbildning från kursarrangörer i hela Sverige. Välj den typ av instruktörsutbildning som du vill bli licensierad inom. Genom att klicka på en kurs får du mer information om pris, längd och kursinnehåll. Du kan även skicka en intresseanmälan när du har hittat en instruktörsutbildning som du finner intressanta. Innan du väljer att gå en instruktörsutbildning kan det vara bra att läsa på lite om vilka olika områden och inriktningar som finns.

Olika typer av instruktörsutbildningar

Om du vill jobba i träningsbranschen eller bara vill leda klasser inom träning på fritiden, då är det på tiden att gå en instruktörsutbildning, även kallat licensutbildning. Du kanske själv tränar aktivt och medverkar i olika träningsklasser, men drömmer om att få vara den som står längst fram som instruktör. De finns många olika instruktörsutbildningar inom olika träningsformer. Nedan följer en lista på vanliga instruktörsutbildningar med specifika inriktningar.

  • Aerobicsinstruktör
  • Boxinstruktör
  • Funktionell Träningsinstruktör
  • Spinninginstruktör
  • Gruppträningsinstruktör
  • Yogalärarutbildning
  • Styrketräning
  • Vattengympainstruktör


» Instruktörsutbildning i Stockholm
» Instruktörsutbildning i Göteborg

Licensutbildning

Att gå en licensutbildning innebär att du får ett intyg på att du genomgått instruktörsutbildning inom respektive träningsform. Licensutbildningen kan bland annat innehålla teknik, pedagogik, kommunikation, säker och effektiv träning och instruktörens olika roller. Många licenserade instruktörer jobbar med att instruera träningsklasser på heltid. Desto fler licensutbildningar du har, desto fler gym och träningsanläggningar kommer få ett behov av dina instruktörskunskaper.

Personlig Tränare

För att jobba som Personlig Tränare (PT) måste du genomgå en lite längre utbildning som är uppdelad i olika steg. Efter att du har fullföljt utbildning och klarat proven blir du licensierad Personlig Tränare. Vissa utbildningar kräver även att du har viss praktisk erfarenhet för att du ska bli licensierad. Det viktigaste är dock att du tar träning och hälsa på allvar och att du har ett intresse för att inspirera andra. En personlig tränare kurs ska ge dig tillräckliga kunskaper för att skräddarsy träningen efter varje individs fysiska behov.

Det första steget i utbildningen till personlig tränare brukar vara en teoriutbildning där du får kunskaper om anatomi, fysiologi och andra delar om kroppens uppbyggnad och funktion. Det andra steget är ofta en instruktörsutbildning där du får lära dig mer om tränarrollen, pedagogik, kommunikation och att konstruera egna program. I det tredje steget får du mer praktiska kunskaper och genomför ett teoretiskt och praktiskt prov.

Bli instruktör i utomhusträning

Vill du motivera andra till att träna utomhus? Utomhusträning är en träningsform som är enkel att variera och anpassa till olika grupper och individer. Vill du bli PT och träna i naturen eller vill du leda grupper i styrketräning eller löpning utomhus? Se alla instruktörsutbildningar i utomhusträning här.

Lär dig första hjälpen

Första hjälpen eller HLR (hjärt- och lungräddning) som det också kallas är bra om alla lär sig. Första hjälpen handlar inte bara om att rädda liv, utan även att hjälpa personer med mindre skador. Gå en första hjälpen kurs och rädda någons liv när olyckan inträffar.

Jämför kurser