Utomhusträning

Trotsa vädret och träna utomhus året runt

Att träna utomhus har många fördelar - du får frisk luft och det går att variera i oändlighet. Löpning är en härlig träningsform men även styrketräning, crossfit, yoga och cykling kan göras utomhus.
Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Träna utomhus - Spännande kurser utomhus för dig som vill ha en aktiv fritid

Fördelar med att träna utomhus i grupp

Att gå en kurs i utomhusträning gör att du får lära dig teknik och nya övningar för att förbättra din träning. Är det dessutom fler som deltar på kursen blir du en del av en gemenskap och ni pushar varandra till bättre resultat.

  • Om du tränar med andra pressar du dig mer än om du tränar själv
  • Genom att träna utomhus får du frisk luft och solljus vilket gör dig gladare
  • Du behöver inget dyrt gymkort
  • Du kan träna när som helst och behöver i princip inte ta dig någonstans

Löpträning i grupp utomhus

Oavsett om du ska göra en Ironman eller om du kämpar för att komma igång med att löpträna kan du öva tillsammans med andra i din situation. Löpträning utomhus anordnas på flera ställen runt om i Sverige och grupperna anpassas efter distans och önskad tid. Det finns även bra träningsprogram på internet där du kan fylla i ditt utgångsläge och ditt mål, så får du en plan för hur du ska lägga upp din träning.

Att springa i grupp utomhus gör dock att du får mer energi och att du får svårare att ge upp. Har du svårt att motivera dig till att träna är gruppträning absolut att rekommendera.

Utomhusyoga

Yoga är en skön träningsform som tränar både kropp och sinne. I vårt nordliga land behövs det lite mer puls och flås för att hålla värmen utomhus på vintern men om sommaren finns det gott om yogakurser som ges utomhus. Lugnet i naturen, den friska luften och naturligt fågelkvitter ger en extra dimension till träningen för både kropp och själ.

Bli instruktör i utomhusträning

Älskar du att träna utomhus? Hjälp andra att hitta styrkan och motivationen genom att bli instruktör i utomhusträning. Genom att gå en kurs för att bli instruktör lär du dig att lägga upp pass utomhus i alla olika väder. Använd bänkar, backar, träd och lyktstolpar för att träna olika muskelgrupper på olika nivåer.

Jämför kurser