Personlig tränare

Led andra människor i sin träning, hälsa och kost

Som personlig tränare jobbar du nära andra människor. Kurserna lär dig hur du ska hantera kost, träningsupplägg och rehabilitering. Kurserna kommer i varierande längd och även som distans alternativ.
Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-8 av 8 träffar
 

Mer om pt-kurser

Personlig tränareÄr du intresserad av att bli personlig tränare? De första stegen till att bli en personlig tränare är att se till att du har en ordentlig utbildning som kräver att du klarar ett certifieringsprov. Om du fullföljer anordnarnas fullständiga utbildningsprogram kan du göra dig beredd på att börja arbeta som personlig tränare redan dagen efter du blir certifierad, förutsatt att du har nått upp till det antal timmar med praktik som utbildningen kräver.

Att gå kurser för att bli Personlig Tränare (PT)

En utbildning till att bli personlig tränare innehåller moment såsom styrketräning, träningsfysiologi, viktkontroll och personligt utformad träning. Då du ska leda andra människor i ditt jobb är det viktigt att dina elever/kunder kan skapa ett förtroende för dig som personlig tränare, och då är den utbildning och erfarenhet du får otroligt viktig.

Utbildningsanordnare för PT  

De som utbildar dig till personlig tränare samarbetar ofta med olika gym och fitnesscenter och består av ett team med högt kvalificerade instruktörer och utbildare som alla strävar efter att göra dig till en kompetent personlig tränare. De förstår vikten av utbildad personal på Sveriges gym och ser ett växande behov av personliga tränare. Vissa utbildningsanordnare kan även hjälpa dig att nå en framgångsrik karriär som personlig tränare genom sitt kontaktnät.

Att bli certifierad Personlig Tränare

Innan du påbörjare en personlig tränarutbildning måste du bestämma dig om du vill ta en certifiering och fundera på om du har tid, pengar och förmågan att gå hela vägen. En certifiering är ett stort engagemang, och inte något lätt att klara av.

En personlig tränareutbildning förbereder dig inför att kunna assistera andra människor i sin träning. En kompetent personlig tränare är kunnig inom områdena anatomin, träningsfysiologi, kost och psykologi. Även om detta kan tyckas vara mycket kunskap att förvärva, är de viktiga i din roll som personlig tränare.

En certifiering är ett ”kvitto” som garanterar du är minimal kompetens inom viktiga områden för att jobba som personlig tränare. Det finns många faktorer att tänka på när man ska välja ett företag som gör dig till certifierad Personlig Tränare. Först och främst bör utbildningsanordnaren ha höga krav för certifiering och fortbildning. För att säkerställa att du gör ett bra val kan du välja ett företag som har ackrediterats av ett objektiva tredje part.

Jämför kurser
Mer inom området
Diplomerad/Licensierad Kostrådgi...
Bergklint education

"Utbildningen överträffade mina förväntningar!"

Anna Swedrup valde att komplettera sina meriter med en utbildning som Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans hos Bergklint education och kan nu även erbjuda sina klienter kostrådgivning.

Läs mer