Visa kurser.se som: Mobil

Lic. PT & Fystränare

Idrottslabbet Linköping
Kursinformation
Linköping
500 timmar
September 2019 - Mars 2020
52 500 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Fystränarutbildning med PT-licens, Linköping


Vill du bli Lic. PT och fystränare med internationell licens (kvalitetssäkrad, granskad och godkänd av EuropeActive) eller utvecklas vidare i din roll som tränare eller ledare inom idrott? I denna fystränarutbildning i Linköping ligger fokus på både lagidrotter, enskilda idrotter och fysiskt krävande yrken.

Utbildningen består av både föreläsningar, praktik, laborationer, seminarier och diskussioner. Cirka 200 av 500 timmar är lärarledda, resterande består av egenstudier, praktik och laborationer. 

Utbildningen genomförs med en kursträff i månaden (fredag - söndag) från september 2019 - mars 2020.

Under kursen får du lära dig bland annat:

 • Träningslära

 • Träningsplanering

 • Testmetodik

 • Rörelseanalys och screening

 • Ledarskap

 • Anatomi, fysiologi och biomekanik

 • Idrottsnutrition och idrottsmedicin

 • Mental träning och coaching

 

Utbildningen är kvalitetssäkrad, granskad och godkänd av EuropeActive
De beskriver kursen med följande ord:

 • "to be of an excellent standard"    
 • "you are clearly running a very good course and placing an emphasis on quality of movement and teaching skills”

Kursomgångarna är följande datum:

 • Träff 1:    20 - 22 september

 • Träff 2:    11 - 13   oktober

 • Träff 3:    8 - 10 november

 • Träff 4:    6 - 8  december

 • Träff 5:    17 - 19  januari

 • Träff 6:    7 - 9  februari

 • Träff 7:    28 februari - 1 mars

 • Träff 8:    26- 29 mars

Målgrupp


För dig som är intresserad av träning och vill ha en kvalificerad utbildning med internationell PT-licens eller för dig som vill utvecklas i din roll som tränare / ledare inom idrotten.  Vi ser gärna att du har viss erfarenhet av till exempel att vara fystränare, fysioterapeut, lagledare, massör, ungdomsledare eller liknande. Självklart är du som tränat en del på egen hand och brinner för träning också välkommen! 

vO2

Kursintyg

Utbildningsbevis och internationell PT-licens godkänd av EuropeActive och då med i erpes register.

erps

Kostnader

52.500:-
All kurslitteratur ingår.

Kursledare

Kursledare:

Dan Karlsson äger och driver Idrottslabbet Linköping. Har flera års erfarenhet inom elitidrotten och jobbar dagligen som testledare inne i labbet. Dan jobbar också som fystränare och med coaching i olika former med allt från nybörjare till elitidrottare.


Fredrik Wandus har lång erfarenhet som både elitidrottstränare, utbildare och testledare. Fredrik har tränat flertalet OS-deltagare och idrottslag på högsta nationella nivå under drygt tjugo år. Fredrik har också ansvarat för all fysiologisk utbildning av landets blivande stridspiloter på Flygvapnets Flygskola sedan 2003. Nu arbetar Fredrik som hälsostrateg på Linköpings Universitet.

Jenny Ewen har en masterexamen i Idrottsvetenskap och har forskat i ämnet vid Örebro Universitet. Hon har även undervisat på både idrottslärarprogrammet och tränarprogrammet samt har en tränarutbildnining i tyngdlyftning.

Angelica Brage är världsmästare i styrkelyft. Hon kommer gå igenom teknik och analyser i styrkeövningar.

Elmina Saksi är utbildad hälsopedagog (GIH), dietist (GU), idrottslärare (GIH) samt lärare i hem- och konsumentkunskap (GU). Utöver det personlig tränare (SAFE), motionsledare samt dipl. massör och håller sig hela tiden uppdaterad inom forskningen. Elmina, som är SR P4:s expert i kostfrågor, kommer i huvudsak att undervisa i idrottsnutrition. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lic. PT & Fystränare.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 18 recensioner.

Tobbe
(5)
Detta är verkligen en kurs jag rekommenderar. Kunniga lärare och allt bygger på evidensbaserad fakta. Jag åker 40 mil till varje kurstillfälle och det är verkligen värt det. Håller just nu på att jobbar med examinationsuppgiften.
Coach jocke
(5)
Sveriges mest genomtänkta och omfattande utbildning inom PT/fysområdet. Mycket erfarna och kompetenta utbildare. En utbildning som sticker ut med sin förankring och koppling till vetenskap och evidensbaserad kunskap. En skarp utbildning även för den som kommer från akademin!
Stefan
(5)
Det här är en utbildning med hög kvalitet inom alla områden i idrotten, med hög fakta evidens som stöds av forskning. Lärare och föreläsare är både inspirerande och välutbildade inom sina områden, som gör att det blir högt i tak på disskusionerna. Helt enkelt en utbildning för dig som vill bli bättre inom idrott och hälsa, för dig själv me...
Visa hela

Idrottslabbet Linköping

Idrottslabbet Linköping

Om Idrottslabbet i Linköping:

Vår verksamhet startades 2003 och vi finns nu belägna i ljusa och fina lokaler på S:t Larsgatan 48 i Linköping.  Vi har fyra verksamhetsgrenar i företaget:- Utbildningar, allt från enskilda föreläsningar till hela kurser och tränarutbildningar. Vi anlitas av Riksidrottsförbundet...


Läs mer och visa alla kurser med Idrottslabbet Linköping

Kontaktuppgifter till Idrottslabbet Linköping

Idrottslabbet Linköping

St Larsgatan 48
58224 Linköping

Tel: 0701517051
Mobil 0701517051
idrottslabbet.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 18 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 20 recensioner.
Läs recensioner