Hatha Yoga Lärarutbildning / Certifierad Yoga-Alliance Yogalärare

Svenska Hälsoteamet, i Stockholm
Längd
24 månader
Pris
89 500 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Mars 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 månader
Pris
89 500 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Mars 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Bli Yogalärare

Förverkliga din dröm - utbilda dig till yogalärare!

Svenska Hälsoteamet har glädjen att presentera en av Sveriges mest gedigna Hatha Yoga Lärarutbildningar till Certifierad och Diplomerad Yogalärare!

Denna gedigna kurs med över 750 studietimmar uppdelade på 24 mån har mer än 500 kontakttimmar, 200 timmars hemmastudier samt 50 timmars assisterande träning. 

En av de saker som är unikt med denna utbildning är ett stort fokus på att också tryggt kunna verbalt kommunicera yogapositionerna så att eleven inte behöver se på dig som lärare utan istället kan uppleva yogan inifrån.

Detta ger dig som lärare möjligheten att röra dig runt i rummet och ägna dig mer åt justeringar/korrigeringar, sk ”hands-on-undervisning” där det behövs.

Din unika resa!

Din förmåga att lära ut yoga efter denna utbildning kommer att vara ett resultat av din egen unika resa. Du kommer ha alla verktyg du behöver för att känna dig trygg med din yoga och i din roll som lärare och att hjälpa andra att känna och förstå vad Yoga kan göra för dem i deras dagliga liv.

Upplägg

Undervisningen sker på svenska och engelska. Litteraturen för hemstudierna är mestadels på engelska, men vi underlättar inlärningen genom att först gå igenom på svenska vad veckans tema är, sedan blir det fördjupad hemuppgift på det till nästa träff.

Utbildningen har totalt 16 kursveckor om 4 dagar förutom start- och avslutningsveckan som är 6-dagars träffar. Avslutningen är i retreatformat (internat).

Sammanlagt är det 68 dagars undervisning och utbildningen ges i en lugn atmosfär nära naturen på vårt Yoga Center utanför Vallentuna  (norrortsyoga.se) strax norr om Stockholm. Avslutningsveckan ges på ett annat center i Mellansverige där alla övernattar gemensamt.

För att ge dig gott om tid att utvecklas och mogna in i rollen som yogalärare samt integrera kunskapen i ditt eget liv så löper utbildningen över 24 månader. Du praktiserar hemma det du lärt på träffarna och kommer tillbaka med egen erfarenhet vilket är grunden för din utveckling och undervisning.

Träffarna har ett fast dagligt schema för att hjälpa dig förankra den dagliga yogaövningen. Utbildningen är ett inspirerande och närande forum där du utvecklas som person och där yogan växer fram i dig på dina egna villkor.

Så här kan en dag på yogalärarutbildningen ut:

Lektion 07.00-09.00, morgonrast 9.00-10.00, lektion 10.00-13.00, lunchrast 13.00-14.00, lektion 14.00-17.00.

Ex ämnen: Yoga, Pranayama, Meditation, Teori & Praktik, Anatomi, Fysiologi, Ayurveda, Spiritualitet, Sjukdomslära, Personlig utveckling & Sharing mm.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Mars 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Sista ansökan: 30 dagar före kursstart

Målgrupp

Du utövar Hathayoga och har en passion att gå vidare till att bli Hathayogalärare.

Kontakta skolan direkt om du har frågor runt detta.

Inga förkunskaper krävs på yogalärarutbildningen. Undervisningen anpassas till din nivå.

Kursintyg

För att bli Diplomerad och Certifierad Yogalärare krävs att du deltar på kursveckorna samt blir godkänd på samtliga teoretiska tester.

24 mån utbildning med European Yoga Alliance 500h certifiering. Kursstart mars 2024.

Kursinnehåll

Nyckelord är lärande med nyfikenhet, öppenhet, trygghet, kärlek, respekt och glädje.

 • Asanas: Du får lära dig flera Hatha Yoga program för utövande på olika nivåer och yogapositionerna (asanas) i olika utföranden beroende på personlig tillgänglighet hos dina elever. Det ingår dessutom separata yogaprogram och förståelse för den gravida kroppen och efter förlossningen samt i utbildningen ingår också yogaträning för seniorer.I utbildningen kommer vi att titta på korrekt utförande ur olika aspekter för att minska risker för skador. Du kommer även prova på och få kännedom om andra yogaformer såsom yinyoga, ashtangayoga pch mediyoga för att enklare kunna orientera dig och dina elever inom yogans olika inriktningar och framväxt.

 • Pranayama: Andningsövningar Du lär dig och utövar flera grundläggande andningsövningar.

 • Meditation: Du lär dig och utövar meditation med fokus på närvaro i nuet, acceptans, kärleksfull vänlighet, tacksamhet. Meditationer i rörelse mm.

 • Yoga Nidra: Djupavspänning/yogisk sömn. Korta och längre varianter av djup vila för kropp och sinne.

 • Karma yoga: Samarbete och service till andra.

 • Chakrasystemet

 • Yogisk historia, etik och filosofi samt intressant och relevant yogisk litteratur.

 • Ayurveda Introduktion: Applikation av ayurveda i yogan och i vardagslivet.

 • Anatomi och viss fysiologi och sjukdoms/skadelära: Du lär dig om skelett, leder, muskler och palpation av musklernas ursprung och fästen, dess funktioner samt att terapeutiskt stretcha relevanta muskler. Detta ur ett yoga-perspektiv.

 • Massage: Du lär dig den svenska klassiska massagens grundgrepp och hur du behandlar muskler över rygg, axlar, nacke, ben och säte. Du lär dig även ge en djupavslappnande ansiktsmassage.
  Med dessa färdigheter kan du som yogalärare ge enklare men ändå djupgående massagebehandlingar samt instruera dina elever i att massera varandra under ett yogapass.

 • Undervisningsmetodik och korrigering: Du lär dig leda grupper med förståelse för olika människors förmågor, individuella konstitutioner och eventuella begränsningar samt att utveckla din kommunikationsstil.
  Du lär dig här att kommunicera tryggt, inspirerande och ödmjukt samt grundläggande verbal och handfast fysisk så kallad ”hands-on” teknik för optimalt utförande av positioner och korrigering/justering i yogapositionerna.

 • Lektionsplanering och marknadsföring

 • Livsvägledning utifrån ett yogiskt förhållningssätt: Personlig utveckling är en stor del av resan och en viktig bit i utvecklingen för yogalärare. Som yogalärare är det viktigt att ha en förståelse för den personliga resan som varje utövare av yoga kan genomgå. Denna förståelse utvecklar du som bäst genom att ha en förståelse för din egen resa. Med denna självförståelse kan du sedan målmedvetet uppnå mera balans i livets alla bitar.

 • Sharing: Öppen kommunikation i grupp där alla deltagare tar del av att kommunicera öppet och fritt från hjärtat.

 • Yogisk kosthållning: Vegetarisk mat som skonsamt balanserar, detoxar och befrämjar yoga och meditation mm. 

Eftersom denna utbildning löper över 24 månader (fördelat på mer än 500 timmar tillsammans, 200 timmar självstudier och 50 timmar assisterande träning) har vi plats för en bred och gedigen kursplan.

Lärare: Daniel Ekholm Andersson

Jonathan Pritchard är huvudlärare i hatha yoga och pranayama.

Driver Norrorts yogacenter (norrortsyoga.se). Jonathan som ursprungligen kommer ifrån England började sin yogaträning 1988 några år efter stor ryggoperation som var en följd av en tid med invaliditet bunden till rullstol pga olyckor. Hans första yogalärare sa till honom eftersom han då inte ens kunde ta på sina egna strumpor själv att yoga är bara för dig själv och att inte jämföra sig med någon annan. Hans lärares visdomsord om att allt han behövde göra var att ”sträva efter att förbättra positionerna med 1mm per vecka, hur mycket kan jag då uppnå på ett år” blev Jonathans motto. Han fortsatte med sin yogaträning och fick så småningom tillbaka mer och mer rörlighet i kroppen.

”As a result of the yoga I have become calm in mind and body, although I still have my limitations today, I am grateful that I have gone through this transformation.I could touch my toes after ten years! A feeling which even today is of indescribable joy and the realisation that anything is possible.

Because I have had to analyse every yoga position from the start exercising patience and acceptance, my ability to teach yoga has come through my own practice, with help from my teachers and the experience from teaching over 9000 yoga classes to date and working with countless students, many of which have gone on too become qualified yoga teachers”


Ulrika Norrgård är lärare i gravidyoga och yoga efter förlossningen.

Ulrika har arbetat med hälsa sedan 30 år och började träna yoga som gravid 1996. Har också utbildningar inom pilates, mammamageträning, massage, zonterapi och som doula. Ulrika har jobbat i många år med yoga/pilates för gravida kvinnor och mamma/baby efter förlossningen.

Daniel Ekholm kommer bland annat undervisa i anatomi, massage, terapeutisk stretching, personligt ledarskap och helhetsmodeller för hälsa.

Daniel driver Svenska Hälsoteamet och har utövat Yoga sedan 1996. Daniel är bland annat utbildad yogalärare, medicinsk massageterapeut, NLP trainer (INLPTA), professionell Life- och Teamcoach, har en kandidatexamen i psykologi samt 3 gradens svarta bälte i kampkonst och har lång erfarenhet av att arbeta med både kroppen och sinnet/det inre.

Fler lärare tillkommer.


Kostnader

Utbildningen är uppdelad på fyra terminer. Total investering är 89 500kr inklusive moms. Kostnad för kost & logi på avslutningsveckan tillkommer. 

Möjlighet till kost & logi på vårt yogacenter (norrortsyoga.se) finns till förmånligt pris för dig som reser eller bara vill ge dig det extra det innebär att bo över under kursveckorna.

Delbetalning möjlig!
Hör av dig om du har behov av att delbetala utbildningen. Vi kan skräddarsy ett upplägg för dig! t ex kan du delbetala räntefritt under de två åren!

Kursledare

Jonathan Pritchard är huvudlärare i hatha yoga och pranayama.

Driver Norrorts yogacenter (norrortsyoga.se). Jonathan som ursprungligen kommer ifrån England började sin yogaträning 1988 några år efter stor ryggoperation som var en följd av en tid med invaliditet bunden till rullstol pga olyckor. Hans första yogalärare sa till honom eftersom han då inte ens kunde ta på sina egna strumpor själv att yoga är bara för dig själv och att inte jämföra sig med någon annan. Hans lärares visdomsord om att allt han behövde göra var att ”sträva efter att förbättra positionerna med 1mm per vecka, hur mycket kan jag då uppnå på ett år” blev Jonathans motto. Han fortsatte med sin yogaträning och fick så småningom tillbaka mer och mer rörlighet i kroppen.

”As a result of the yoga I have become calm in mind and body, although I still have my limitations today, I am grateful that I have gone through this transformation.I could touch my toes after ten years! A feeling which even today is of indescribable joy and the realisation that anything is possible.

Because I have had to analyse every yoga position from the start exercising patience and acceptance, my ability to teach yoga has come through my own practice, with help from my teachers and the experience from teaching over 9000 yoga classes to date and working with countless students, many of which have gone on too become qualified yoga teachers”

Ulrika Norrgård är lärare i gravidyoga och yoga efter förlossningen.

Ulrika har arbetat med hälsa sedan 30 år och började träna yoga som gravid 1996. Har också utbildningar inom pilates, mammamageträning, massage, zonterapi och som doula. Ulrika har jobbat i många år med yoga/pilates för gravida kvinnor och mamma/baby efter förlossningen.

Daniel Ekholm kommer bland annat undervisa i anatomi, massage, terapeutisk stretching, personligt ledarskap och helhetsmodeller för hälsa.

Daniel driver Svenska Hälsoteamet och har utövat Yoga sedan 1996. Daniel är bland annat utbildad yogalärare, medicinsk massageterapeut, NLP trainer (INLPTA), professionell Life- och Teamcoach, har en kandidatexamen i psykologi samt 3 gradens svarta bälte i kampkonst och har lång erfarenhet av att arbeta med både kroppen och sinnet/det inre.

Fler lärare tillkommer.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Hatha Yoga Lärarutbildning / Certifierad Yoga-Alliance Yogalärare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Yogalärarutbildning

Svenska Hälsoteamet Svenska Hälsoteamet grundades 1988 och arbetar med massage, yoga, coaching, hälsa med helhetstänkande, personligt ledarskap och personlig utveckling.  Svenska Hälsoteamet är skolan för den som vill arbeta professionellt som antingen Medicinsk MassageterapeutCertifierad MassörDiplomerad MassörFriskvårdsmassörYogalärareHolistisk Life Coach (HLC) eller som vill vidareutbilda sig inom...

Läs mer och visa alla kurser med Svenska Hälsoteamet

Highlights