Visar 1-20 av 46 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 46 träffar

Mer om stresshanteringskurser

En stresshanteringskurs kan du gå för att bland annat lära dig att frigöra din stress. Oavsett vad stressen beror på kan en stresshanteringskurs hjälpa dig att bemöta stress eller oro på ett bra, hållbart och långvarigt sätt. 

Vad får jag lära mig? 

Under en stresshanteringskurs får du lära dig olika metoder och strategier som kan hjälpa dig att hantera bland annat stress och andra orosmoment som kan besvära dig. En stresshanteringskurs kan även hjälpa dig att hitta tillbaka till din glädje och energi om den känns långt ifrån dig.

Med hjälp av en stresshanteringskurs kan du få en djupare förståelse för vad stress faktiskt är och hur du kan förändra ditt förhållningssätt och din relation till den. Många kurser behandlar även återhämtning på olika plan genom allt från konkreta återhämtningsverktyg till hur du optimerar din sömn. 

Stresshantering och mindfulness

Det finns olika typer av stresshanteringskurser men det är vanligt att kursarrangörer väljer att kombinera stresshantering med mindfulness. Många kurser inom stresshantering utgår från grunderna i mindfulness och ger dig därigenom kunskaper inom bland annat kroppscanning och meditation. Det finns många bra verktyg inom just mindfulness som kan hjälpa dig att nå ett bättre fysiskt och mentalt tillstånd, bland annat genom att du blir bättre på att lyssna på dig själv och din kropp. Det är också vanligt att kombinera stresshantering med lugnare varianter av yoga då dessa också går väl hand i hand. 

Vem kan gå en stresshanteringskurs? 

I stort sett vem som helst kan gå en stresshanteringskurs. Oavsett om du upplever stress i vardagen, på arbetet, i familjen eller i dina relationer kan en stresshanteringskurs hjälpa dig att hitta ett lugn och ett sätt att hantera stressen. En kurs i stresshantering kan vara väldigt värdefull för dig även om du inte upplever stress just nu. Du kanske vill lära dig mer om mindfulness, hitta ditt inre lugn eller lära dig mer om hur du förebygger stress innan den är ett faktum. 

I listan ovan finns kurser för alla. Vissa arrangörer erbjuder mer specificerade kurser inom olika tekniker och metoder medan andra är mer allmänna. Läs genom listan så kommer du garanterat hitta en kurs som passar dig, dina behov och dina förutsättningar. 

Vanligast är att kurserna ges som intensivkurser under en eller flera dagar. Det finns även mer omfattande kurser och program som ges över en längre period. Många av kurserna går även att genomföra på distans vilket gör det enkelt för dig att utveckla din stresshanteringsförmåga var du än befinner dig.

Jämför kurser
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...
Framgångsakademin

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer