Visar 1-20 av 23 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 23 träffar
1
2

Mer om kurser i presentationsteknik

Vill du lära dig att hålla presentationer som fängslar publiken? Då kan en kurs i presentationsteknik vara något för dig! Det finns stort utbud på kurser i presentationsteknik som lär dig att utstråla lugn, självsäkerhet och få publiken att lyssna på det du har att säga. 

Nedan går vi igenom vem som bör gå en kurs i presentationsteknik och vilket innehåll som ofta förekommer i kursen. Sedan kan du lära dig vad digitaliseringen fört med sig gällande digitala möten och vad du ska tänka på när digitala presentationer blir allt mer vanligt. 

Vem kan gå en kurs i presentationsteknik?

En kurs i presentationsteknik riktas till dig som på ett eller annat sätt håller presentationer eller föredrag i ditt arbete. Du kanske arbetar som chef, föreläsare, projektledare eller lärare och vill förbättra förmågan att tala inför andra. Det är för dig som vill bli en bättre presentatör, få publiken att lyssna och komma ihåg det du förmedlat. En kurs i presentationsteknik passar även dig som vill utveckla ditt muntliga uttryck för att framföra dig på ett professionellt och övertygande sätt. 

Innehåll på en kurs i presentationsteknik

Att gå en kurs i presentationsteknik förbereder dig inför dina kommande föreläsningar eller föredrag så att du känner dig självsäker i ditt framförande. Du får bland annat lära dig:

  • Hur du stärker förtroende i kommunikationen
  • Att fånga intresse hos lyssnaren
  • Kroppsspråk
  • Hur du kan hantera och övervinna eventuell nervositet
  • Vikten av icke-verbal kommunikation
  • Hur du hanterar frågor
  • Metoder för att bygga upp ditt framförande
  • Strukturera materialet
  • Olika presentationstekniska hjälpmedel
  • Hur du förbereder dig inför presentationen

Digitala presentationer

Digitala presentationer är alltmer förekommande i vår digitala vardag. Det är ett nytt sätt att förmedla information, diskutera, utbilda och engagera. Digitala presentationer sätter nya krav då förutsättningarna i digitala forum inte är detsamma som i fysiska möten. Här behövs extra engagemang och entusiasm som reflekteras genom skärmen. Dessutom hänger mycket på tekniken. En kurs i digital presentationsteknik hjälper dig att hantera eventuella teknikstrul och hur du blir bekväm bakom skärmen samtidigt som du självklart får lära dig övriga delar i hur du blir en bättre presentatör. 

Jämför kurser
Bentgsfors kommun om Framgångsak...
Framgångsakademin

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer