Steppkurser

Fokus på fotarbetet

Under en kurs i steppdans får du lära dig den viktigaste faktorn i stepp, vilket är fotarbete. Stepp kan dansas till både traditionell musik och soul, pop och funk. Gå en steppkurs för nybörjare eller på högre nivå. Hitta din steppkurs här!
Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Vill du gå en kurs i steppdans?

När du dansar stepp är den viktigaste framgångsfaktorn ditt fotarbete. Dansen kan utföras till många olika typer av musik, som pop, funk, soul och jazz. Oavsett om du aldrig testat eller om du vill friska upp minnet i dina fötter – vi har steppkursen för dig! 

Vad är stepp?

Steppdans utförs främst med rörelser av dina fötter. Resten av kroppen som armar eller höfter är inte alls lika viktiga, kanske till och med helt irrelevanta. Dansen innehåller rytmiska övningar samt olika danskombinationer och slagteknik för fötterna.

Det är i afrikanska danser som steppen har sina rötter. Den kom nämligen till USA i samband med slavhandeln. Den afrikanska dansen mötte sedan folkdanser från Irland och då utvecklades det som vi idag kallar Stepp eller Tap dance. 

Vem kan dansa stepp?

Om du vill lära dig dansa stepp spelar det egentligen ingen roll vilken ålder du är i eller hur lite du vet om dansen. Det viktiga är att du är intresserad av dans och främst att använda dina fötter. Du kan välja att gå en nybörjarkurs om du inte testat på dansen tidigare.

Om du tidigare dansat men lagt steppskorna på hyllan så finns det kurser även för din nivå. Flera kurser finns också uppdelade som barn- och vuxenkurser, om det är av intresse. Det finns inga förkunskapskrav på dig som vill gå en steppdanskurs. Du kan dansa stepp både i grupp eller enskilt, beroende på vad du föredrar. 

Varför ska du gå en kurs i steppdans?

När du dansar stepp får du lära dig skapa ljud och rytmik med dina fötter. Du skapar musik. Det kan vara inom vilken genre som helst egentligen. Samtidigt som du skapar musik får du även träning i koordination och smidighet. En annan positiv aspekt är att du genom att gå danslektioner får lära känna människor som också gillar steppdans. Du får också motionsträning genom att dansa stepp, eftersom du hela tiden rör på fötterna i snabba takter. 

Hur går en danskurs till?

Ett typiskt upplägg för danskurser är att du går på en lektion i veckan, terminsvis. Terminen brukar börja med att du tillsammans med klassen får ta del av en koreografi som ni ska lära er genom lektionerna. När terminen går mot sitt slut har ni lärt er en hel dans som ni kan framföra tillsammans. Du kan även gå en sommarkurs i steppdans.

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer