Visar 1-20 av 45 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 45 träffar
1
2
3

Mjukvaruföretaget Adobe fokuserar på redigering och publicering av grafik och trycksaker. Sedan 2005 ägs även Macromedia av Adobe, vilket innebär att även Flash är en produkt inom Adobe. Av företagets mest använda program är Photoshop, Illustrator, Flash, Indesign och Dreamweaver. Här hittar du alla kurser du behöver för att bemästra grafiken. För mer ingående information ber vi dig kontakta respektive kursarrangör genom att göra en intresseanmälan. Här hittar du generell information om kurserna inom Adobes programutbud.

Photoshopkurser

Adobe Photoshop används av både privatpersoner och professionella. Med programmet kan du redigera bilder utan begränsningar. Man kan aldrig bli fullärd i Photoshop eftersom programmet är omfattande och med lite fantasi oändligt. Med Photoshop kan du både jobba med grafik för tryck och för webb. Grundläggande kurser i Photoshop behandlar ofta vad som skiljer traditionell bild och digital bild samt hur man läser in bilder och bearbetar dem. Photoshop kurser fokuserar mycket på verktygen och hur de kan användas. Väljer du att ta en fortsättningskurs så ligger fokus på effektiv användning av lager, kanaler och masker. Färg och och markeringar är också viktiga komponenter för att skapa effektfulla bilder.

Kurser i InDesign

Adobe InDesign är ett program för layout. Detta är en uppföljning till PageMaker som numera utvecklas genom InDesign. När du ska skapa ett dokument, en broschyr eller en inbjudan är InDesign ett program du bör använda. Genom Adobes effektiva verktygsutbud kan du skapa trycksaker väldigt enkelt och effektfullt. Det stora utbudet gör dock att det är svårt att lära sig själv. Därför rekommenderas en kurs i InDesign innan du sätter dig ner för att skapa din trycksak. När du går en kurs lär du dig layout där du kombinerar text och bilder till produktblad eller annonser. Denna kurs är väldigt populär eftersom den ger dig kompetens att hjälpa företaget att skapa tryckprodukter som annars kan kosta väldigt mycket.

Kurser i Illustrator

Programmet Illustrator är ett vasst verktyg för att skapa illustrationer och original för multimedia och tryck. När du tar en kurs i Illustrator kan du förvänta dig att du kommer lära dig att skapa logotyper och bilder för trycksaker och webb. Genom att kombinera programmet med t.ex. Photoshop kan du skapa riktigt bra illustrationer genom att importera redigerade bilder och foton. I och med stödet för vektorgrafik har du möjlighet att producera illustrationer med extremt hög upplösning. För mer exakt information om kursinnehållet ber vi dig att skicka en intresseanmälan till aktuell arrangör för kurser i Illustrator.

Adobe Flash

Flash är ett dataprogram från Adobe som gör det möjligt att skapa animationer och rörliga bilder. Flash används ofta för att producera banners eller skapa interaktiva inslag på din hemsida. Du kan även bygga hela hemsidor i Flash. I en kurs i Flash får du lära dig att hantera menyn och de olika verktygen i programmet. En flashkurs börjar med att gå igenom hur du använder dig av ”tidslinjen” där du med hjälp av så kallade Motion Tweens säger åt ett föremål att flytta sig från punkt A till punkt B. Att skapa animationer i Flash har vissa liknelser med att redigera film. Användningen av Adobe Flash blir allt vanligare och därför kan kunskaper i programmet vara bra att ha med i sitt CV eller för att hitta användningsområden för privat bruk.

Adobe Dreamweaver

I Dreamweaver kan du skapa egna hemsidor från ”scratch”. Sedan 1998 ägs Dreamweaver av Adobe efter att de köpte upp programmet från Macromedia.  I Dreamweaver arbetar du med HTML-kod men det finns även stöd för att jobba med Java, PHP och skapa egna CSS:er (Cascading Style Sheets), vilket innebär att du sätter an mall för din hemsida. Dreamweaver ett används av både privatpersoner och inom företag. Svårighetsgraden av att använda Dreamweaver är beroende av hur avancerad hemsida du vill skapa.

Adobe på distans

Distanskurser i Adobe och alla dess grafiska program är till för dig som bland annat vill lära dig göra professionella presentationer, flash-banners eller snygga till dina foton. På kurser.se hittar du en samling av distanskurser inom Adobes programserie, det vill säga kurser i Photoshop, Illustrator, Indesign, Acrobat med mera. Distanskurserna för Adobe-programmen finns att hitta både för nybörjare och avancerade användare. Behöver du hjälp att hitta rätt kurs eller nivå är du välkommen att kontakta oss eller den aktuella kursarrangör.

Så här tycker en tidigare deltagare som har gått en kurs i Photoshop:
"Eftersom jag är intresserad av foto och fotograferar väldigt mycket med digitalkamera valde jag att ta en kurs i Photoshop. I grunden är jag självlärd men jag kände att jag inte hade kontrollen över redigeringen, jag chansade med andra ord. Resultatet blev ofta väldigt bra men sedan jag tog kursen i Photoshop kan jag styra mer över resultat, det vill säga - jag vet hur jag ska göra för att nå önskat resutat. Alla fotografer inser att Photoshop är lika viktigt som själva fotandet. Det är här man fixar de sista betydelsefulla korrigeringarna. Jag tänker gå vidare till fortsättningskurs inom kort, jag har fastnat för Photoshop!."

Jämför kurser