Adobe InDesign grundkurs

Längd
16 timmar
Pris
2 395 SEK
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
2 395 SEK
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Adobe InDesign är ett av marknadens kraftfullaste och mest etablerade program för layout med fokus på flersidiga publikationer. Med InDesign får du kraftfulla verktyg för snabb layout och textsättning och du kan göra allt från ensidiga posters till böcker på hundratals sidor.

Så här går det till
Efter kursen har du en god förståelse av programmets uppbyggnad, styrkor och begränsningar, hur du kan tänka för att skapa snygga layouter med hög kvalité och läsbarhet. Du lär dig också arbeta på ett tidseffektivt sätt. 

 • Hur InDesign platsar in i Adobe Creative Cloud-sviten
 • InDesigns uppbyggnad i paneler och menyer
 • De vanligaste verktygen och kortkommandon
 • Jobba med spalter, textramar, textstilar m m 
 • Figursättning och beskärning av bilder
 • Hur du kan tänka för att få till snygg layout och typografi
 • Tips och tricks för att jobba effektivt
 • Att exportera för tryck och skärm
 • Kortkommandon och smarta arbetssätt

Material
Du får under kursen tillgång till en hemsida där lektionsupplägg, övningar, videolektioner och steg-för-steg-instruktioner finns tillgängligt. Vi använder Medborgarskolans datorer med Windows och InDesign CC. Du kan även ha med din egen dator. 

Programvara
Adobe InDesign CC.

För vem?
God datorvana!

Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

 • Anmälan är bindande.
 • Kursens startdatum är preliminärt.
 • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker m.m.. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 oktober, 2023

 • Kurs
 • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Adobe InDesign grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights