Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar

Mer om cirkelledare 

Är du nyfiken, pedagogisk och brinner för ett specifikt ämne? Känner du dessutom att du har stora kunskaper inom det ämnet som du skulle kunna tänka dig att dela med dig av? Då kan det passa dig perfekt att gå en kurs för att bli cirkelledare! 

Vad gör en cirkelledare? 

Som cirkelledare arbetar du vanligtvis på ett studieförbund där du fungerar som ledare för studiecirklar som behandlar olika typer av ämnen. Det är viktigt att tänka på att du är just ledare – inte lärare – och i din roll som ledare har du flera uppgifter. Det ingår bland annat i dina arbetsuppgifter att stötta och leda gruppen i arbetet kring det ämne ni valt. Du ska också säkerställa att materialet ni valt ut används på rätt sätt och att gruppens erfarenheter tas med in i studiecirkeln.  

Som cirkelledare är du en del av studiecirkeln men du har samtidigt ett ansvar för att studiecirkeln blir som planerad.  

Vad är en studiecirkel?  

En studiecirkel består av en grupp människor som ses för att lära sig eller fördjupa sig i ett ämne tillsammans. Man träffas oftast regelbundet i mindre grupper. En studiecirkel kan handla om nästan vilka ämnen som helst. Man kan till exempel skapa en studiecirkel med sina kompisar där målet är att alla ska lära sig att spela gitarr. En av de mer vanliga formerna är att man ansluter sig till en studiecirkel genom något slags förbund eller förening. Grundpelarna för en studiecirkel är individens eget intresse och den fria viljan.  

Att utbilda dig till cirkelledare 

En kurs för att bli cirkelledare fokuserar ofta på ledarskap och pedagogik. Du får också lära dig om hur du lär ut kunskaper till personer i olika åldrar. Som cirkelledare drivs du av att få dela med dig av dina kunskaper till andra och framför allt att få en grupp att fungera tillsammans.  

Det är vanligt att du som cirkelledare arbetar som just cirkelledare vid sidan av ditt ordinarie arbete. Många cirkelledare arbetar helt ideellt och är ofta en av de mest viktiga personerna i flera förbund och organisationer eftersom det är du som cirkelledare som samlar gruppen och inspirerar andra till att växa. Oavsett om du är intresserad av att bli cirkelledare för att leda dina vänner mot ett nytt intresse eller för att engagera dig ideellt för djupare diskussioner, är en cirkelledarutbildning något för dig. 

Jämför kurser