Skapa hemsida-kurs

Precis som du vill ha det

Skapa din egen hemsida, precis som du vill ha den! Gå en kurs och lär dig allt från design till webbprogrammering så att du kan skräddarsy din hemsida efter just dina behov.
Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Mer om hur du skapar en hemsida

Nedanstående information kan hjälpa dig att hitta rätt och hur du kan tänka när du ska skapa och bygga upp din nya hemsida! Hos oss kan du hitta en rad olika kurser i hur man skapar en hemsida.Det finns alternativ för att antingen göra kurser på plats hos utbildarna eller online hemma i din soffa! Vill du ha mer information om en specifik kurs så kan du enkelt göra en intresseanmälan så kommer arrangören att återkomma med mer information till dig.

Skapa hemsida-kurs på distans

Skapa hemsida-kurs i Stockholm

Skapa hemsida-kurs i Göteborg

Hur skapar du en hemsida?

Hur skapar du en hemsida eller webbplats som det även kallas? Ja, det är en bra fråga som många undrar. Det finns olika alternativ på hur du kan göra det, du kan välja att antingen hårdkoda sajten eller att använda dig av något som heter CMS. Alternativet du väljer beror lite på din kunskap inom programmering och design samt vilken budget du har.

CMS 

CMS står för Content Management System. Kortfattat är det ett system för att publicera och hantera olika typer av innehåll, vilket börjar bli det mest populära sättet att skapa en hemsida då det är smidigt och enkelt.

I ett CMS så kan du skapa och designa din hemsida med hjälp av färdiga teman eller template direkt hos den du väljer att använda som leverantör.

Detta alternativ är perfekt för dig som inte har så mycket kunskap inom programmering men fortfarande vill få en snygg och bra hemsida. De flesta CMS-leverantörer brukar även erbjuda webbhotell. Om du väljer CMS som alternativ så finns det allt från gratisalternativ till alternativ som kostar. Värt att tänka på är att det går oftast i linje med “du får vad du betalar för”, men du kommer långt på gratisalternativen.

Olika populära alternativ inom CMS är Wordpress, Wix, Joomala och Shopify.

Hårdkoda 

Om du väljer alternativet att hårdkoda din sajt så gör du det genom att lägga upp en .html-kodning på en server som du kan skriva i ditt anteckningsprogram på datorn. Om du inte vill ha din egen server så kan du ordna en webbserver med hjälp av ett webbhotell. Detta alternativ är mer komplicerat än det andra men kan vara billigare för små företag, men som nämnt ovan krävs det kunskap inom programmering.

Webbhotell

Webbhotell är kortfattat en tjänst som gör att ett företags och din hemsida kommer vara tillgänglig under www. (World Wide Web), om du inte vill stå på din egen server det vill säga.

Jämför kurser
SEO-kurser
Läs mer