Wordpresskurser

Designa din egen hemsida

Om du går i funderingar på att börja blogga eller skapa din egna hemsida är Wordpress ett utmärkt verktyg. I en Wordpresskurs kan du skräddarsy din hemsida eller blogg efter just dina behov.
Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

Vad är Wordpress? 

Wordpress är ett innehålls- och blogghanteringssystem. Första versionen av wordpress släpptes våren 2003 av Matt Mullenweg och Mike Little. Precis som med andra plattformar har wordpress kommit att utvecklas med åren och blivit mer användarvänligt och flexibelt. Det är just flexibiliteten som har gjort wordpress så populärt och omtyckt av både privatpersoner och företag. Wordpress används idag på drygt 25 procent av alla världens webbplatser. Flexibiliteten är en av många anledningar till att det är det populäraste innehållshanteringssystemet i världen.

Enkelt att använda

Den huvudsakliga anledningen till wordpress popularitet är framförallt på grund av hur lättanvänt det är både för privatpersoner och företag. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av webbdesign för att kunna använda wordpress. Wordpress är enkelt att installera och det finns båda manuella och automatiska lösningar.

Wordpress är ett säkert verktyg 

Eftersom wordpress är populärt och har funnits i så pass många år, är systemet både säkert och välbeprövat. Så fort det kommer nya uppdateringar är det endast några knapptryck för både wordpress-grunden, samt teman och plugins. Vill du verkligen vara på den säkra sidan ska du använda dig av någon av de tjänster som skyddar din sajt från oönskade besökare som kan vilja ta sig in. 

Wordpress är ett gratisverktyg

Wordpress lyckas erbjuda ett gratisverktyg utan att tumma på kvaliteten. Något som är otroligt kostnadseffektivt för både privatpersoner och företag. Ingenting är ju billigare än gratis. Vem som helst kan dessutom ladda ner och använda det. 

Responsiv design

I dagsläget är det många som inte enbart använder sig av sin dator när de surfar utan även av surfplattor eller mobiltelefon. Det är precis vad responsiv design innebär. Nämligen att webbplatsens besökare kan nå sidan via läs/surfplatta, mobiltelefon eller dator och sidan anpassas efter besökarens verktyg.

Jämför kurser
Mer inom området
SEO-kurser
Läs mer