Bokcirkel

För en gemensam bokupplevelse

Är du intresserad av litteratur? Att gå med i en bokcirkel är ett spännande och utmanande sätt att läsa böcker och träffa nya vänner med samma intressen. Hitta eller skapa en bokcirkel ur listan nedan!
Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Mer om bokcirkel

Vad är en bokcirkel? En bokcirkel innebär att du möter upp ett antal personer för att diskutera den bok ni har bestämt att ni ska läsa mellan träffarna. Hur kan upplägget se ut? Det kan vara lite olika, men oftast kommer ni i gruppen tillsammans överens om vilka böcker ni ska läsa framöver. Det kan antingen vara böcker enligt ett specifikt tema eller helt spridda skurar. Ni bestämmer! Men ibland är det inte så enkelt att komma igång och själv sätta alla ramar för en bokcirkel, då kan det vara bra att få lite hjälp på traven.

Varför ska man starta en bokcirkel? 

Det ger dig en unik chans att dela din läsupplevelse med andra. Du får möjlighet att diskutera, jämföra och analysera dina tankar och känslor kring böckerna du läser. Och det är ett utmärkt sätt att börja läsa mer! En bokcirkel är dessutom ett perfekt forum för dig som vill träffa nya människor. I och med att träffarna hänger på att alla har läst boken bidrar du och din läsning till mer än bara dig själv. Du bidrar till diskussionen. Att läsa mycket innebär också att du utökar ditt ordförråd, något som är värdefullt både privat och i jobbsammanhang.

Hur startar man en bokcirkel?

Ja, hur kommer man igång egentligen? Det kan kännas svårt att starta en bokklubb bara sådär. Särskilt om man ska starta en med människor man inte känner. Därför kan det vara bra att vända sig till en kursarrangör. Det finns kurser som hjälper dig vid just uppstarten – därefter bestämmer ni i gruppen själva vilka böcker ni ska läsa, vilken tid och plats som gäller för era träffar samt ert specifika upplägg överlag. Andra kurser innebär också att ni erbjuds lokal att hålla bokcirkeln i och ni kan också få hjälp med val av böcker för alla era träffar.

Personer av alla åldrar och bakgrunder är välkomna att gå med i en bokcirkel. Visst kan det vara roligt och bekvämt att starta en bokcirkel med ett gäng vänner, men det kan också vara väldigt värdefullt att få möjlighet att diskutera böckerna du läser med personer som har helt andra perspektiv och infallsvinklar. 

Hur många ska man vara?

Det är olika hur många som kan eller bör vara med i en bokcirkel, men rekommendationen brukar vara att ni är mellan fem och tio personer. Det kan vara bra att inte vara för många medlemmar, då riskerar ni nämligen att antingen dra ut på tiden eller att alla inte får komma till tals. Men se även upp för att ni inte är för få, då finns risken att träffen inte blir av då alla kanske inte kan vara med varje gång.

Är du sugen på att vara med i en bokklubb, men tvekar för att du inte riktigt vet var du ska börja? Då kan en kursanordnare vara till stor hjälp. Lycka till!

Jämför kurser