Filtrera efter
Kroki
Plats
Visa alla filter
Visar 1-13 av 13 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Kroki

Populära platser

Vad innehåller en krokikurs?

Kroki handlar om att återskapa formerna av en modell på papper. Grunden för en krokimålning ligger i teckningen där snabbt skissande skapar kroppens former. En kurs i krokiteckning kan genomföras med en eller flera modeller och i vissa fall används nakenmodeller.  En förutsättning för krokiteckning är att man tecknar en ”levande modell”.

Krokiteckning

Krokiteckning / modellteckning används i flera sammanhang, till exempel i modebranschen.  Krokiteckning är ofta en viktig del i längre konstnärliga utbildningar eftersom det ger eleverna möjligheten att studera kroppens drag, både i rörliga och stilla positioner. När man övar krokiteckning placeras sig modellen i olika ställningar och för en kort stund får eleverna teckna av kroppens position innan modellen byter ställning. På så sätt lär man sig hur kroppens profil byter skepnad och hur detta bör återspeglas i teckningen.  

Kroki med nakenmodell

Många kursarrangörer erbjuder kurser i krokiteckning med nakenmodell. Här har du möjlighet att lära dig den snabba skisstekniken och träna förmågan att se och illustrera kroppens former.