Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Stockholm
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Kurs i krokimålning

Upptäck hur kul det är att teckna kroki! Vi tecknar efter levande modell i både korta och långa ställningar för att öva upp förmågan att se och uppleva form, volym, rörelse och balans i bilden.

Kursinnehåll
Vi arbetar med både korta och långa ställningar. Vi går igenom olika moment såsom t ex proportioner, syftning, stödpunkt, lodlinje, volym, mellanrumsformer, geometriska förenklingar, förkortningar och överskärningar. Du arbetar med olika material, exempelvis blyerts, kol, svart- och rödkrita.

Målet med kursen
Du som är nybörjare får grundläggande kunskaper i krokiteckning medan fortsättaren fördjupar sina kunskaper. Du tränar ditt seende och utvecklar handens förmåga att uttrycka det du ser

Undervisningsform
Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning utifrån vars och ens nivå. Gruppen består av 8-10 deltagare.

Kursledare
Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Målgrupp

Kursen passar både dig som aldrig tecknat kroki tidigare och dig som redan är en van tecknare.

Fortsättningsmöjligheter

Att teckna kroki är en bra träning för all konstnärlig verksamhet. Kroki är även en bra grund för att fortsätta med olika tecknings- och målarkurser samt för skulptur där man arbetar mycket med modellstudier.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kroki!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner