Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar

Homestyling och homestaging är mer än bara att sätta rätt möbler på rätt plats – det handlar om att skapa en trivsam atmosfär, där olika detaljer harmoniserar med varandra för att locka fram det bästa i varje rum. Oavsett om du har planer på att styla ditt eget hem inför en försäljning eller vill börja arbeta med homestyling och homestaging professionellt kan en kurs vara ett steg i rätt riktning.

Skillnaden mellan homestyling och homestaging

Homestyling och homestaging är två väletablerade begrepp inom inredningsvärlden som trots sina liknande namn och gemensamma mål – att förbättra utseendet på ett hem – skiljer sig till viss del åt. Det finns olika uppfattningar om vad som skiljer begreppen åt men man kan sammanfattningsvis säga att homestyling passar en inredd bostad, där ägarens personliga stil ska bevaras men ibland avpersonifieras för att skapa en ännu mer attraktiv atmosfär. Detta är mest vanligt för de som ska sälja sin bostad men som fortfarande bor kvar vid tiden för till exempel en fotografering eller visning, eller för de som bara vill piffa till sitt nuvarande hem.

Homestaging däremot passar bättre för tomma bostäder, där hjälp behövs för att fylla utrymmet med nya möbler och dekoration för att göra det inbjudande för till exempel potentiella köpare. Det kan också innebära att befintliga möbler tas bort och ersätts med nya.

Varför ska jag läsa en kurs i homestyling och homestaging?

Oavsett om du redan har ett visst öga för detaljer och ett intresse för inredning kan en kurs öppna upp nya möjligheter och framför allt ge dig de färdigheter som krävs för att förverkliga dina idéer. Homestyling eller homestaging innefattar mer än att bara välja möbler och inredning, det handlar om att framhäva en yta på bästa möjliga sätt baserat på olika aspekter så som planlösning och funktion.

Vad får jag lära mig under en homestyling/homestagingkurs?

Det finns flera kurser inom homestyling och homestaging att välja mellan beroende på vad du vill fokusera på efter att du avslutat kursen. Det är vanligt att du får lära dig inredningens olika aspekter och grunder, till exempel färgscheman och ljussättning men också hur bostadsmarknaden och homestagingprocessen ser ut. Det är även vanligt att du, under en homestylingkurs, får arbeta med praktiska projekt som ger dig hands-on upplevelser och erfarenhet.

Vad kan du göra efter att du har gått en homestyling/homestagingkurs?

Efter att ha gått en kurs i homestyling och homestaging finns det flera olika vägar att gå. Du kanske till exempel vill styla ditt eget hem eller så vill du styla objekt inför försäljning. Du kan till exempel börja arbeta på homestyling/homestagingföretag, på en mäklarfirma eller varför inte starta eget företag inom branschen?

Läs en homestyling/homestagingkurs på distans

Många kurser inom homestyling och homestaging erbjuds även på distans, vilket ger dig flexibiliteten att studera i din egen takt och på valfri plats. På så sätt kan du fortsätta med din nuvarande sysselsättning samtidigt som du studerar.

Källa: svenskfast.se

Jämför kurser
Öppen dörr till jobb

"Det har varit en väldigt komplett och verklighetsförankrad utbildning", säger Magdalena Lundberg som utbildade sig hos Inredningskurser.se

Läs mer