Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Öppen dörr till jobb

Inredningskurser.se har gjort Magdalena sÀker i sin yrkesrollMagdalena Lundberg
Ålder: 46
SysselsÀttning: Inredare
Kurs: Yrkesutbildning Inredare och Homestagingkonsult med trÀffar
Utbildningen har lett till jobb

Magdalena har en bakgrund som designer men ville byta bana och jobba med inredning. DÄ valde hon att gÄ en yrkesutbildning hos Inredningskurser.se för att bli inredare och homestagingkonsult. Idag jobbar hon som inredare pÄ IKEA.

– Det finns mĂ„nga gemensamma nĂ€mnare i hur en designer och en inredare arbetar men jag ville ha nĂ„got mer handfast att gĂ„ pĂ„ sĂ„ att jag skulle kunna kĂ€nna mig sĂ€ker i min nya yrkesroll.

VĂ€rdefulla kunskaper – frĂ„n moodboards till marknadsföring

Utbildningen har gett Magdalena mÄnga vÀrdefulla kunskaper, berÀttar hon. InnehÄllet har varit brett och varierat och tagit upp allt frÄn moodboards, kollage och ritningar. Utöver det har utbildningen fokuserat mycket pÄ fÀrgsÀttning, ljussÀttning, feng shui, hur man tar sig an en kund och vilken typ av dokument man kan behöva bygga upp i sitt kartotek om man vill arbeta som inredare eller homestagingkonsult. Utbildningen har dessutom berört omrÄden som marknadsföring och vad man bör tÀnka pÄ om man vill starta eget företag, bygga en hemsida och jobba varumÀrkesbyggande.

– Mina förvĂ€ntningar var nog att jag skulle lĂ€ra mig mycket om hur man gör moodboards och kollage men kanske inte att man skulle fĂ„ sĂ„ mycket handfast med sig i form av hjĂ€lp med att skriva kontrakt med en kund, till exempel. Det har varit en vĂ€ldigt komplett och verklighetsförankrad utbildning.

Nyttigt med skarpa projekt

Den största delen av utbildningen har varit pÄ distans med tre fysiska trÀffar. Under trÀffarna har olika teman behandlats med gÀstförelÀsare pÄ plats.

– PĂ„ trĂ€ffarna har vi fĂ„tt arbeta i grupp med olika teman. Vi har gĂ„tt in pĂ„ djupet inom fĂ€rgsĂ€ttning, att göra moodboards och hur man kan bygga ett varumĂ€rke. Vi fick Ă€ven presentera vĂ„ra projektarbeten och motivera dessa inför vĂ„ra kurskamrater vilket har varit vĂ€ldigt nyttigt.

Förverkligar inredningsdrömmar

Idag jobbar Magdalena som inredare pÄ IKEA. DÀr trÀffar hon kunder som vill ha hjÀlp med sin heminredning och fÄr sÄledes anvÀndning av alla verktyg som utbildningen gett. Genom intervjuer tar hon reda pÄ deras behov, hur de anvÀnder olika rum och hjÀlper dem dÀrefter att förverkliga sina inredningsdrömmar.

– Utefter deras behov sĂ„ tar jag fram ett inredningsförslag med just moodboard, kollage, belysningsplan samt en produktlista som visar för kunden hur inredningen Ă€r tĂ€nkt.

Drömmer du om ett jobb inom inredning Àr det hÀr utbildningen för dig

Det bÀsta med utbildningen har enligt Magdalena varit att den Àr sÄ hands on och hÀmtad ur arbetslivet. Magdalena rekommenderar alla som bÀr pÄ en dröm att arbeta med inredning eller homestaging att gÄ denna utbildning.

– SĂ„ vitt jag vet Ă€r det den enda utbildningen som levererar ett sĂ„ komplett paket som leder till jobb. Du kan göra den pĂ„ distans, parallellt med ett arbete vilket Ă€r kanon!


Inredningskurser
LĂ€s mer om Grundkurs i Inredning
LĂ€s mer om Certifierad Homestagingkonsult
LĂ€s mer om Cert. Inredare och Homestagingkonsult – distans med eller utan trĂ€ffar

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Inredningskurser Sverige AB och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.