Visa kurser.se som: Mobil

Öppen dörr till jobb

Inredningskurser.se har gjort Magdalena säker i sin yrkesrollMagdalena Lundberg
Ålder: 46
Sysselsättning: Inredare
Kurs: Yrkesutbildning Inredare och Homestagingkonsult med träffar
Utbildningen har lett till jobb

Magdalena har en bakgrund som designer men ville byta bana och jobba med inredning. Då valde hon att gå en yrkesutbildning hos Inredningskurser.se för att bli inredare och homestagingkonsult. Idag jobbar hon som inredare på IKEA.

– Det finns många gemensamma nämnare i hur en designer och en inredare arbetar men jag ville ha något mer handfast att gå på så att jag skulle kunna känna mig säker i min nya yrkesroll.

Värdefulla kunskaper – från moodboards till marknadsföring

Utbildningen har gett Magdalena många värdefulla kunskaper, berättar hon. Innehållet har varit brett och varierat och tagit upp allt från moodboards, kollage och ritningar. Utöver det har utbildningen fokuserat mycket på färgsättning, ljussättning, feng shui, hur man tar sig an en kund och vilken typ av dokument man kan behöva bygga upp i sitt kartotek om man vill arbeta som inredare eller homestagingkonsult. Utbildningen har dessutom berört områden som marknadsföring och vad man bör tänka på om man vill starta eget företag, bygga en hemsida och jobba varumärkesbyggande.

– Mina förväntningar var nog att jag skulle lära mig mycket om hur man gör moodboards och kollage men kanske inte att man skulle få så mycket handfast med sig i form av hjälp med att skriva kontrakt med en kund, till exempel. Det har varit en väldigt komplett och verklighetsförankrad utbildning.

Nyttigt med skarpa projekt

Den största delen av utbildningen har varit på distans med tre fysiska träffar. Under träffarna har olika teman behandlats med gästföreläsare på plats.

– På träffarna har vi fått arbeta i grupp med olika teman. Vi har gått in på djupet inom färgsättning, att göra moodboards och hur man kan bygga ett varumärke. Vi fick även presentera våra projektarbeten och motivera dessa inför våra kurskamrater vilket har varit väldigt nyttigt.

Förverkligar inredningsdrömmar

Idag jobbar Magdalena som inredare på IKEA. Där träffar hon kunder som vill ha hjälp med sin heminredning och får således användning av alla verktyg som utbildningen gett. Genom intervjuer tar hon reda på deras behov, hur de använder olika rum och hjälper dem därefter att förverkliga sina inredningsdrömmar.

– Utefter deras behov så tar jag fram ett inredningsförslag med just moodboard, kollage, belysningsplan samt en produktlista som visar för kunden hur inredningen är tänkt.

Drömmer du om ett jobb inom inredning är det här utbildningen för dig

Det bästa med utbildningen har enligt Magdalena varit att den är så hands on och hämtad ur arbetslivet. Magdalena rekommenderar alla som bär på en dröm att arbeta med inredning eller homestaging att gå denna utbildning.

– Så vitt jag vet är det den enda utbildningen som levererar ett så komplett paket som leder till jobb. Du kan göra den på distans, parallellt med ett arbete vilket är kanon!


Inredningskurser
Läs mer om Grundkurs i Inredning
Läs mer om Certifierad Homestagingkonsult
Läs mer om Cert. Inredare och Homestagingkonsult – distans med eller utan träffar

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Inredningskurser Sverige AB och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.