Inredningsutbildning - Design for Graceful Living

Längd
1 år
Pris
45 000 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 år
Pris
45 000 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 45 000 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

Inredningsutbildning

Inredningsutbildning för dig som vill jobba med inredning och design!

Ettårig yrkesinriktad inredningsutbildning med fokus på hälsa och hållbar utveckling för dig som vill lära dig att inreda och besjäla privata och offentliga platser.

En utbildning som präglas av tidlös skönhet, harmoni/balans, grönt tänkande, traditioner i samspel med naturbaserad teknologi och neurodesign.

 • Efter färdig certifiering kan deltagaren använda titeln Graceful Living Inredningsdesigner. 

Målgrupp

Alla kan gå denna kurs! Inga förkunskaper krävs.

Utbildningen passar för:

Utbildningen passar dig som vill skapa harmoniska, friska och sunda miljöer. Vi söker dig som har:

 • God grundkänsla för skönhet, färg, form och design
 • Ett intresse för människors och planetens välbefinnande
 • Ett kreativt och innovativt sinne
 • En god portion humor och livslust
 • En längtan att ge omsorg och näring till dig själv, andra och planeten

Video

Kursinnehåll & upplägg

 • Inredning för hem där livet är skönt
 • Nya tidens inredning och design
 • Grön design och klimatsmarta val
 • Inspirerande och kreativ design för arbetslivet
 • Graceful living i praktiken

Kursens moduler

Modul 1: Ett hem där livet är skönt

I den här modulen går vi igenom Graceful Livings värdegrund som baseras på fyra nyckelord: Vackert – Enkelt – Kul – Hållbart och som vilar i kunskapen om den tidlösa skönheten. Utifrån dessa lär du dig basen i hur man skapar friska och sunda livsmiljöer och grunderna i inredning. Vi går igenom allt ifrån möblering, färgsättning, golvmaterial, uppmätning, ritningar till hur man tänker kring små och stora ytor samt hur man påverkas av färger, former, symboler och material. Du får lära dig hur man konsulterar och inspirerar människor att skapa hem där livet är skönt och hur du tar tillvara på kundens behov och önskningar samtidigt som du bevarar din konstnärliga kreativitet.

Modul 2: Nya tidens inredning

Den här modulen påbörjar det viktiga arbetet med att förstå morgondagens hållbara inredning och design. Vi går också djupare in på inredningslära och på hur man konsulterar och inspirerar människor och företag till förändring.Vi tittar på hur färg och form påverkar sin omgivning och på hur man kan balansera kontraster. Du lär dig om arkitekturens påverkan på den inre och yttre miljön liksom mer om ljussättning, golvmaterial, mattor, gardiner och ljuddämpning..

Modul 3: Grön design

Vi djupdyker i grön design och lär oss mer om olika material och deras påverkan på såväl människan som planeten. Vi får stifta bekantskap med ett av det viktigaste ämnen som finns och det är Biomimitiken  läran om hur naturen designar vackra hållbara lösningar. Ett livsviktigt ämne som allt fler intresserar sig för. Vi går även igenom ”Cradle to Cradle” som även det är ett cirkulärtänkande där material återanvänds, återvinns eller energiutvinns. Vi fördjupar oss också i kunskap om hur man inreder för bästa möjliga resultat utifrån kunders olika behov. Vi tar även ett steg vidare ut i trädgården och lär oss hur man använder gyllene snittet.

Modul 4: Design som stärker och lyfter arbetslivet.

Nu ger vi oss ut i arbetslivet och tittar på hur vi kan forma morgondagens goda arbetsmiljöer. Vårt mål är att skapa spännande, omsorgsfulla inredningar där människor trivs och gott arbete växer . Vi lyfter kunskapen ur de första modulerna in på kontor, dagis, äldreomsorg och lär oss skapa det goda livsrummet för barn, sjuka och äldre. Du kommer att få se hur växter kan inverka positivt i arbetsmiljöer och  hur färg, form och symbolik stimulerar offentliga miljöer. Här påbörjar vi även ett fördjupningsarbete i område och med en målgrupp som vi brinner för.

Modul 5: Graceful living i praktiken

Under fyra dagar fördjupar vi våra kunskaper och ser hur vi kan ta dem ut i världen. Du lär dig mer om hur man bygger en verksamhet som konsult och alla som vill visar upp sina fördjupningsarbeten och får tid att putsa vidare på sina idéer.

Upplägg

Utbildningen är uppdelad i fem kursmoduler á 4 dagar vardera med undervisning på en konferensanläggning. Fyra träffar äger rum i Stockholm och en i Västervik. Modulerna är förlagda till helger (torsdag kl. 14.00 till söndag kl.14.00). Mellan varje kurstillfälle kommer deltagarna att få hemuppgifter att fullfölja till nästa kurstillfälle, det ingår även trepartsamtal varannan vecka med andra kursdeltagare för att byta insikter och kunskap. Sista kurstillfället är en redovisning av kursdeltagarna certifieringsuppgifter.

Kursträffar under året 2024: 22-25 februari Stockholm, 18-21 april Stockholm. 30 maj-2 juni Västervik, 12-15 september Stockholm, 14-17 november Stockholm.

Kursledare

Marie Barthelsson

Marie Barthelsson och Agneta Nyholm

Agneta har drivit utbildningsverksamhet i drygt 30 år och är författare till 12 böcker, bland annat om Feng shui, som gjorde henne till en förgrundsperson inom ämnet i Sverige. Hon har drivit Nordic School of Feng Shui i tio år, men sålde skolan 2012 för att jobba med inredning och design med mer fokus på hållbar utveckling. Hon undervisar även i onlinekursen Besjäla ditt hem. 

Marie Barthelsson är inredningslärare på Design for Graceful Living. Hon har jobbat i många år med inredning. Hon är skolans solstråle som brinner för den goda inredningen och för att människor ska må bra.

Teori och praktik kommer att varvas under hela utbildningen. Våra lärare och gästföreläsare, är specialister inom sina fält och utvalda med omtanke till just denna utbildning. De skräddarsyr sina föreläsningar för att ge deltagarna den bästa möjliga och mest praktiskt användbara kunskap inför sitt framtida arbete inom tidlös skönhet, hållbar utveckling och grön design. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Inredningsutbildning - Design for Graceful Living och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lena Maria
23 okt 2023

Måste säga att detta var något av det roligaste jag har gjort. Att få läsa och inspireras av de fantastiska ämnen som kursen innehåller var en sann lycka.

5/5
Anna-Karin
06 dec 2022

Den här kursen har gett mig så otroligt mycket. Jag har öppnats upp för min kreativa sida det äkta och sanna som skiljer denna kurs mot andra inredningskurser. Jag har fått öppn...

Visa hela
5/5
Lena
06 dec 2022

Tack tack tack för en fantastisk kurs. Jag kommer att ha mycket roligare i mitt liv efter den här utbildningen. Inte bara för att jag lärt mig mer om inredning, vilket är ungefä...

Visa hela