Healingkurs

Upptäck kraften i dina energier

På en healingkurs kan du utveckla din förmåga att läka dig själv och andra med hjälp av energier. Healing, som betyder läkning, kan beröra allt från medial vägledning till en reikikurs. Gå en kurs i healing och börja din mediala resa idag.
Visar 1-14 av 14 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-14 av 14 träffar

Mer om Healingkurs

Det finns många olika typer av healing, där ursprunget varierar. En inriktning har sitt ursprung i religion, där healingen är starkt förknippad med exempelvis kristendomen eller buddhismen. Det finns även många inriktningar inom så kallad andlig healing där andevärlden sägs ha kraft att förmedla energier mellan utförare och mottagare av healing. Inom healing handlar det initialt  om att jobba bort de mentala spärrar som begränsar vårt mottagande för healingens kraft. 

Därför ska du gå en kurs

Vill du träna dig i medveten närvaro, hitta din andlighet, lindra värk eller helt enkelt prova något nytt och spännande? Då är en healingkurs något för dig! Personlig utveckling är något som sker genom hela livet, men ibland kan man behöva en knuff i rätt riktigt. En kurs om healing kan vara precis vad som behövs för att du ska få upp ögonen för ett nytt intresse i livet. 

Att gå en kurs inom något ämne av healing är förutom den andliga kontakten ett fint sätt att koppla av, meditera och få ner din stressnivå. 

Vad innehåller en healingkurs?

För att få kontakt med den andliga världen så börjar några healingkurser med att du blir “initierad” , genom en andlig ceremoni för att nå den förståelse och närvaro som krävs för att utföra healing. Vidare innehåll i kurserna varierar mellan visualiseringsövningar, yoga i olika former, meditation och tantraövningar. Vissa arbetar med hypnos för att nå olika nivåer av medvetandet, medan andra fokuserar på att överföra energier mellan människor. På många kurser får du även prova att själv heala andra deltagare, efter att ha tagit del av den teoretiska delen. 


Vem kan gå?

Vissa kursarrangörer kan avråda personer med psykiska problem att gå på healing, då det kan framkalla starka reaktioner. Utöver dessa råd så är alla välkomna att gå en healingkurs! Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller van healare- det finns något för alla. 

Vilken kurs ska jag välja?

Flera healingkurser ges på distans, vilket ger många fler personer möjlighet att utbilda sig oavsett var du befinner dig eller hur ditt schema ser ut. 

Att ha flera alternativ kan dock göra valet svårare. Här på kurser.se har vi samlat en rad healingkurser med olika inriktningar, så att du enkelt kan hitta den som passar dina intressen bäst. Kanske är tantra och yoga din grej, eller så klappar hjärtat för healing av djur. Om inte så finns det kurser i helande massage eller metoder för att utöva självhealing. Du kan även lära dig att göra salvor med helande ämnen, genomföra coachande helande samtal eller ta reda på vandringens helande kraft.  

Jämför kurser