Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Diplomerad Mindfulnessinstruktör steg 1

Mindfulnesscenter
Kursinformation
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm, Umeå
6 dagar (1+2+2+1)
12 995 - 20 625 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans
2020-08-13 09:00  
12 995 SEK
2020-09-01 09:00  
12 995 SEK
Stockholm
2020-10-20 09:00  
16 995 SEK
Göteborg
2020-11-03 09:00  
16 995 SEK
Svenska
Mindfulnessinstruktör

Kursbeskrivning

Mindfulnessinstruktör steg 1

Att vara mindful är att vara medvetet närvarande, att leva uppmärksamt i nuet. Du upptäcker tidigare din kropps signaler på för hög stress och stresstankar, därmed kan du bryta den onda spiralen tidigare. Du blir bättre på att se klart på varje situation, göra mer realistiska bedömningar, sätta gränser och hitta positiva utvägar. Mindfulness är också ett verktyg som hjälper dig att återhämta dig effektivt. Syftet med instruktörsutbildningen är att ge dig kunskaper och kompetens att leda individer och grupper i mindfulnessträning.

Vi erbjuder kvalitativa instruktörsutbildningar och har hittills utbildat fler än 2600 instruktörer enligt ett koncept som är positivt utvärderat i svensk forskning. Hos oss får du en värdefull utbildning som du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån. Genom åren har vi utbildat deltagare från såväl näringsliv som sjukvård och skola.

Med anledning av Corona och Covid-19 har vi beslutat att våra fysiska utbildningsträffar under våren blir online/digitala fr o m vecka 13. 

Kursinnehåll
Träningsprogrammet Här&Nu på 8 veckor är en förenklad form av MBSR/ MBKT. Utöver de fyra utbildningsblocken är en central del din egen mindfulnessträning. Din egen träningen ökar din medvetenhet och lär dig att fånga upp erfarenheter hos dina kommande kursdeltagare. Utbildningen går bla igenom:

  • Stressfysiologi
  • Forskning
  • Verkningsmekanismer
  • Vad händer i hjärnan vid träning?
  • Stress, sömn och effekter
  • Att träna mindfulness,
  • Leda, följa upp och feedback
  • Grupp och gruppdynamik
  • Användningsområden i samhället 

I utbildningen ingår ett forskningsbaserat 8-veckors träningsprogram, instruktörskompendium, boken Mindfulness i vardagen, ljudspår/nedladdningar och vårt instruktörsnätverk. Du får ett färdigt utbildnings-och föreläsningsmaterial med Mindfulnesscenters kvalitetsstämpel. Du får rabatt på våra produkter, hjälp med offertskrivning, instruktörsbrev 12 gånger/år, information om ny forskning, nätverksträffar och fördjupningskurser. För-och eftermiddagsfika ingår alla dagar samt lunch på introduktionsdagen. 

Målgrupp

Den här utbildningen passar både dig som vill utvecklas på det personliga planet, kanske vill du hitta lugn och fokus eller bli mindre stressad och njuta mer av livet, och dig som avser att arbeta med mindfulness som verktyg i ditt arbete, med medarbetare, grupper och/eller patienter. 

Det krävs inga förkunskaper.

Instruktörsutbildning steg 1

Sista dagen på utbildningen är diplomeringsdag.

Efter din diplomering till Mindfulnessinstruktör kan du leda och handleda grupper och individer i mindfulnessträning.    

Kostnader

12 995 kr exkl moms

Kursledare

Ola Schenström, Ola är läkare och specialist i allmänmedicin med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter. Han har tillsammans med sina medarbetare utbildat över 2300 mindfulnessinstruktörer i Sverige inom olika yrkesgrupper. Ola är involverad i flertalet forskningsprojekt, bland annat vid Karolinska Institutet, Centrum för primärvårdsforskning vid Lunds Universitet med flera. Han har också utarbetat ett antal träningsprogram i mindfulness, exempelvis Här&Nu, Sveriges mest sålda träningsprogram i mindfulness. Ola är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok "Mindfulness i vardagen".

Beatrice Blidner, Beatrice är leg. fysioterapeut och har arbetat i 26 år på en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning där hon utvecklat och lett mindfulnessbaserad gruppbehandling för patienter med främst ångest och depression. Beatrice har samarbete med Göteborgs Universitet där hon undervisar, examinerar och handleder fysioterapistudenter. Beatrice har grundutbildning i Psykodynamisk psykoterapi (PDT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Basal Kroppskännedom (BK), färdighetsträning (DBT), kroppsorienterad psykoterapi och hälsocoachning. Hon har lång erfarenhet av meditation och Mindfulness, bland annat genom retreats och instruktörsutbildningarna steg 1 och 2 hos Mindfulnesscenter. Beatrice är anställd på Mindfulnesscenter som expertresurs inom vårdområdet, med speciellt fokus på ångest och depression.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomerad Mindfulnessinstruktör steg 1.

Mindfulnesscenter

Ola Schenström

Kurser i mindfulness - för egen träning och i arbetet

Varmt välkommen till oss på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness. Våra kurser och utbildningar har stark evidens i svensk forskning.  Hos oss får du en värdefull utbildning du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Mindfulnesscenter

Kontaktuppgifter till Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Strandvägen 78
234 31 Lomma

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Anna Söderberg
(5)
Utbildningen har jag med mig varje dag. Jag har fått värdefull kunskap och insikt, i kraften att vara medvetet närvarande. En djupare förståelse för hur lätt tankar och stress kan ta över, nu känner jag att det är jag skälv som styr mitt liv. Mindre oro och stress och mer här och nu. Värdefullt både för mitt privata- och professionella liv..
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser