Visa kurser.se som: Mobil

Delta i vår påsktävling och tävla om en distanskurs inom matlagning! 🐣🌷

Sekvensering 20 h

Yogayama
Kursinformation
Stockholm
3 dagar
2021-04-16
4 200 SEK

Video

Kursbeskrivning

Sekvensering

Ordet vinyasa är Sanskrit och betyder ”att placera i en viss ordning”. Yogayamas utbildning i Sekvensiering för yogalärare är en fördjupningsutbildning som riktar sig till yogalärare och vana yogautövare som önskar få en större förståelse för hur man på ett optimalt sätt komponerar och lägger upp en yogaklass, det vill säga hur man placerar asanas, positioner, i en viss ordning.

För hur kraftfull en enskild asana än uppfattas så kan känslan både förstärkas och försvagas då vi sätter den i relation till andra rörelser.

Sekvensering

Kunskapen om hur olika asanas påverkar oss beroende på hur vi kombinerar dem är således kunskapen om sekvensering.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning. Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama.

Kursintyg

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Kursinnehåll

I denna kurs kommer vi gå igenom både anatomiska och energi-mässiga aspekter på sekvensering och lär oss varför vissa positioner passar bättre ihop och varför andra inte bör praktiseras i direkt anslutning till varandra.

Vi fördjupar vi vår kunskap om sekvensering överlag och vad man bör tänka på när man utvecklar klassupplägg för olika typer av elever så som nybörjare, gravida, avancerade, seniorer med mera men även hur en klass med inriktning på rotationer, bakåtböjningar, framåtfällningar etc. planeras på bästa sätt.

Under utbildningen pratar vi även om vikten av att som lärare ha ett mål och fokus med klassen och undervisningen och hur vi kan använda sekvensering för att uppnå detta mål Som deltagare får du därför en gedigen förståelse olika positioners verkan, både fysiskt, energimässigt, emotionellt och mentalt och hur du kan använda sekvensering för att hjälpa dina elever att utvecklas på ett positivt sätt.

Kursledare

Caroline Westling

Caroline har haft ett djupt filosofiskt intresse under större delen av sitt liv. Redan som tonåring blev hon inspirerad av sin farmor till att börja praktisera yoga. Hon gick sin första lärarutbildning inom Ashtanga Yoga-traditionen och studerade därefter tillsammans med bland annat Sashikala Ananth, elev till Krishnamacharya. Efter sin utbildning via Yoga Works år 2006 förälskade sig Caroline i sekvensering och stöttande linjering och hon har fortfarande förmånen att regelbundet studera tillsammans med Maty Ezraty.

Carolines klasser kombinerar utmaning med värme och tillgänglighet. Hon lyfter fram säkerheten i träningen med ett fokus på ”self practice”. Lättheten i asana kommer från förståelsen av god linjering och hur vi bygger praktiken från grunden. Carolines sekvenser är kreativa och inspirerande där hjälpmedel som klossar, bälten och filtar används. Hon har ett en unik förmåga att förstå och tyda olika människors kroppar och genom teknikarbetet i asanapraktiken förmedlar Caroline en möjlighet att släppa de illusioner vi har om oss själva.

Caroline är huvudlärare på Yogayama Teacher Training.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sekvensering 20 h.

Yogayama

Yoga

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer och visa alla kurser med Yogayama

Kontaktuppgifter till Yogayama

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

Tel: 08-6608860

Recensioner
Bli den första att recensera Sekvensering 20 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om Sekvensering 20 h, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser