Ettårig kurs i Bildterapi & Yoga

Corazonab, i Borås
Längd
1 år
Pris
32 500 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 år
Pris
32 500 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 32 500 SEK / person

Kursbeskrivning

Ettårig kurs i Bildterapi & Yoga

Ettårig kurs i Bildterapi & Yoga

Längtar du efter att få måla helt fritt och utan prestation? Är du nyfiken på vilka inre bilder som finns inom dig och som väntar på att få komma ut och berätta något för dig? Tycker du om kombinationen av kreativitet och personlig utveckling? Önskar du fler bra verktyg i ditt arbete med människor? Då kan bildterapi vara något för dig!

Under kursen kommer du att få lära känna bildterapins metodik och praktik. Genom ett processinriktat bildskapande utifrån flera olika teman får du även lära känna dig själv på ett djupare plan och samtidigt växa i din skaparförmåga och kreativitet. Om det är så att du arbetar med människor eller med skapande så kommer du att få med dig många bra verktyg till ditt arbete. Kursen passar också dig som bara vill utveckla dig själv och som själv tycker om att få vara kreativ och skapande.

Under kursen kommer du även att få lära dig hur yoga, meditation och olika typer av andningsövningar kan vara fantastiska verktyg för att komma in i bildövningarna, fördjupa dem och även för att ”knyta ihop säcken” efteråt. Yogan som utförs är lugn och avslappnande. Yogaformerna vi använder är yinyoga, restorative yoga, yoga nidra samt lugn hathayoga.

Kursinnehåll 

Kursen är uppdelad i sju moduler fördelade över ett år. Varje modul har sitt eget tema som kommer att processas och fördjupas under helgen:

Modul 1 – Uppstart av mitt processarbete
20-22 september 2024

Modul 2 – Yoga och bildterapi - En magisk kombination
25-27 oktober 2024

Modul 3 – Symboler, drömmar och berättande
29 november-1 december 2024

Modul 4 – Kroppens fysiska och psykiska liv
17-19 januari 2025

Modul 5 – Jung och arketyperna
28 februari-2 mars 2025

Modul 6 – Konflikthantering; Inre och yttre konflikter
11-13 april 2025

Modul 7 - Frihet
23-25 maj  2025

Upplägg 

Tiderna för kursen är fredagar kl 15-18, lördagar kl 10-18 och söndagar kl 10-15 på söndagen.

Våra grupper är på max 10 personer.

Kurslokalen ligger i centrala Borås med gångavstånd från Centralstationen. För er som kommer långväga och behöver övernattning så finns det många olika alternativ som ligger i närheten av kurslokalen.

Material, lunch och fika ingår i kurspriset. Räntefri delbetalning är möjlig.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

20 september, 2024

  • Kurs
  • Borås

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna. Du behöver varken kunna måla eller ha provat yoga tidigare för att delta. Kursen passar både dig som arbetar med människor och vill få fler bra verktyg, liksom dig som bara vill utveckla dig själv och din egen kreativitet.

Utlåtande från deltagare:

”Tack fina Mikael och Fredrika! Fantastisk kombination med bildterapi och yoga. En livsresa i mig själv och tillsammans med andra i cirkeln, som utvecklat mig i medvetenhet, tillit och kärlek.”

”Professionella, inkännande och kunniga ledare som ser och lyfter och utmanar varje deltagare där de befinner sig.”

”Kursen är en underbar och utvecklande kombination av yoga och bildterapi. Den utgjorde en härlig och trygg miljö för personlig utveckling.”

Video

Kursintyg

Kursintyg utdelas i slutet av kursen.

Kursledare

Kursen leds av Fredrika Lundqvist och Mikael Modin. Fredrika är utbildad bildterapeut, pedagog och handledare. Hon har många års erfarenhet av att leda grupper och hon är en mycket uppskattad kursledare. Fredrika beskrivs som kunnig, engagerad, varm och positiv. Mikael har en gedigen utbildning inom både ashtangayoga, yinyoga, hathayoga och restorative yoga. Han har utbildats av erkända lärare i både Indien och Sverige. Är även utbildad hälsoutvecklare och har en reikimaster utbildning. Mikael har lång erfarenhet av att hålla i olika yogaklasser. Han beskrivs som lugn, trygg, kunnig och mycket inkännande.

Utlåtanden om Fredrika:

”Fredrika har en fantastiskt härlig energi som lätt sprids till människor i hennes närhet. Hon engagerar sig till 100 procent i det hon tar sig an och du kan räkna med ett starkt stöd. Fredrika är också väldigt intresserad av människor och är klok och bra på att se samband."

”Fredrika har en intuitiv förmåga att tolka och förstå människors olika uttryckssätt. Genom sin närvaro i möten, sitt lyssnande/observerande, sitt engagemang och sin personliga kontakt visar hon på möjligheter och hjälper andra att hitta och använda sin skaparkraft, att hitta det egna språket. Jag uppfattar Fredrika som en person med stor självkännedom, med stor empatisk förmåga och med stort intresse för människan och hennes utveckling."

”Professionell! En kvinna med knivskarp blick och ett hjärta av guld. Ser bakom fasaden och är uppmärksam på det som sägs mellan raderna. Trygg, insiktsfull och ödmjuk. Aldrig rädd för att samtala om de svåra frågorna och är noggrann med att fånga upp och följa upp. En person man vill ha runtomkring sig!"

Utlåtande om Mikael:

”Micke förmedlar yoga med stort hjärta och helande händer. Han har förmåga att alltid möta en precis där man är både i stillhet och rörelse med mjuk vägledande assistering. Det är yoga genom livet med glädje och ödmjukhet!"

”Jag tycker Micke utstrålar hjärta och värme, han får rummet att bli lugnt där jag befinner mig. Man kommer lätt i stämning inför ett yogapass med honom som lärare, vilket borde betyda att han har massa erfarenhet och kunskap inom sig när det gäller att instruera andra. Jag tycker väldigt mycket om att yoga hos honom.”

”Micke är en mjuk, vänlig och otroligt fin människa som jag fått förmånen att möta och yoga med. Med sin erfarenhet, stora visdom och sitt lugna, naturliga sätt leder han yoga tryggt och helande. Han ser helheten och är verkligt sann och kärleksfull. Har du möjlighet att yoga med honom - gör det!”

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ettårig kurs i Bildterapi & Yoga och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Linnéa
18 feb 2024

”Jag är i total fascination av hur denna kurs har lärt mig så mycket om mig själv, mitt liv och mina relationer! Det är en sådan trygghet att få upptäcka sina innersta hinder oc...

Visa hela
5/5
Sanna
17 feb 2024

”En unik blandning av yoga och målande som går rakt in i hjärtat och ut ur detsamma – en resa i tid, rum, kropp, själ och sinne. Personlig utveckling på djup nivå. Fredrika och ...

Visa hela
5/5
Annica
17 feb 2024

”Jag åkte med en vän på ett yoga- och bildretreat utan att ha så mycket förhoppningar men oj, så bra det var, vilken kombination och vilka bra verktyg för att förstå sig själv o...

Visa hela
Corazonab
Torggatan 38
503 34 Borås

Corazonab

Corazon har kurser i bildterapi, yoga, personlig utveckling, dans, ledarskap samt kost och hälsa. Vi vänder oss till dig som tycker om kreativitet, rörelseglädje och inre utveckling. Hos oss får du möta dig själv och andra på ett lite djupare...

Läs mer och visa alla kurser med Corazonab

Highlights