MÅLARVECKA PÅ UTÖ STOCKHOLMS SKÄRGÅRD SOMMAR 2024

Kursplats Nu, i Stockholms län
Längd
6 dagar
Pris
4 300 SEK
Längd
6 dagar
Pris
4 300 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

MÅLA I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

SOMMAREN 2024

UTÖ

14/7 - 19/7


EN BEFRIANDE, FÄRGGLAD OCH SKÖN MÅLARVECKA

MED

VEDIC ART

GRUNDKURS OCH FORTSÄTTNING

måla vedic art

En somrig skaparvecka på Utö

Det här är en vecka för dig som alltid har målat eller aldrig har målat. För dig som behöver nystart eller bara skön fortsättningskick. För dig som längtar efter färg och form och att uttrycka dig inifrån och ut. För dig som behöver sol, vind och vatten med egen tid tillsammans med andra.     

fånga en skärgårdsbåt

Packa kappsäcken, fånga en skärgårdsfärja och kom till fantastiska Utö med underbara vandringar längs havet, sandstränder, fri horisont och orörd natur.

Hit går båt både inifrån Stockholm, Nacka, Tyresö, Årsta havsbad i Haninge och Nynäshamn. Kliv ombord där det passar och hoppa iland vid Spränga brygga på Utö.

Från Spränga brygga till Gula Villan är det 800 m.

måla vedic art

Vi bor i ”Gula Villan”, ett stort och fräscht sekelskifteshus med skärgårdskänsla.
Här hålls också kursen.

logi på Utö

EGET ELLER DELAT RUM

Gula villan ger oss 10 fina rum att disponera själv eller med ditt sällskap.
Det finns även alternativ där två delar rum men bara en av er målar.
WC och dusch finns utanför rummen.

MAT

Mat ordnar du själv. Smart kan vara att ta med sig frukost i packningen, resten kan du äta på Bykrogen mittemot Gula Villan där man serverar lunch och middag alla dagar.

Det finns också en välsorterad ICA-affär i Gruvbyn där du kan handla på väg ut under söndagen - hoppa av båten i Gruvbyn, handla och ta nästa vidare till Spränga brygga.

måla vedic art

KURSEN

Vi målar i stora salen som är 70 kvm. Här ställs iordning målarstationer med stafflier, arbetsbord och stolar. Gott om plats, rymd och ljus!

Den här veckan tar vi steg för steg klivet in i målandets underbara värld med tillåtelse att vara galet spontana och helt prestigelösa med penseln. Efter den här veckan har du börjat bygga ditt kreativa mod och fått redskap för ett fortsatt härligt liv med skaparglädje. 

Jag har fått självförtroende i målandet och ett nytänk som jag även tar med mig i andra sammanhang än måleriet. Så mycket som jag har växt på den här veckan har jag aldrig gjort tidigare.” Maria

måla vedic art

Det här är inte en kurs om det perfekta måleriet, avbildning, perspektiv och skuggor. Det här är istället en vecka då vi återtar den nyfikna skaparglädje som vi hade som barn, innan lärare, föräldrar och till slut också vi själva började bedöma och kanske kritisera oss. Trots detta har du genom åren närt en längtan efter egna stunder med färg och form, egna stunder, timmar kanske dagar med en målning där du alldeles av dig själv kan komma till uttryck, inifrån.

måla vedic art

Här kommer du igång med ditt alldeles egna unika skapande som du sedan kan applicera på textil, trä, färger, ja också i text och ord … vad helst du dras till! Här får du nycklar till ditt eget kreativa rum.

Jag har fått djupare insikt i igångsättande och kontakt med kreativiteten inom mig själv. En tydligare förståelse för de inre processer som hela tiden försiggår. Monika är oerhört lyhörd och känslig för stämningar.” Tony

måla vedic art

Det är en enastående upplevelse att bara få vara med sig själv och upptäcka nya spännande och oanade färger och ofta häpnadsväckande bilder träda fram på duken. Bilder som du inte hade en aning om att du bar inom dig! Detta ger glädje och ett helt nytt lekfullt innehåll i ditt liv – hur länge du nu än har levt. Vedic Art sammanfattar den här känslan med bilden av att vi har ”Penslarna i himlen och fötterna på jorden!”

SKAPANDEPROCESSERHär är vi mer intresserade av att måla inifrån och ut, att genom penseln följa impulser som kommer och går, förvånas över färger och former som plötsligt visar sig för att kanske i nästa stund försvinna under nya rörelser. Målandet blir som en nyfiken dans med penslar, skrapor och svampar. En lustfylld resa och inte en stressande prestationsövning mot ett exakt mål.

DU FÅR

  • Kanske en och annan ny tanke kring ditt kreativa jag.
  • En påminnelse om att det enda vi egentligen har är ett här-och-nu.
  • Ett antal målningar…kanske någon färdig…kanske några ”börjor”.
  • Fortsatt lust till eget skapande.

måla vedic art

”Många behöver det här. Att släppa och gå på känsla är helande och ger liv åt oanade utrymmen inuti. Saker behöver bearbetas utan att du för den skull blir bedömd. Såå bra!” Ida

GÅ KURSEN SOM EN VEDIC ART-FORTSÄTTNING

Javisst, det gör många! Har du gått grundkurs hos någon annan visar du kursintyg därifrån om du vill ha en Fortsättning. Du kan fritt följa kursens alla moment eller bara de som du vill repetera och hämta inspiration ur. Här finns också möjlighet om du önskar - vilket ju inte sker på grundkursen - att vi reflekterar tillsammans i dialog kring någon aspekt av förhållningssättet inom Vedic Art.

Och en fortsättning efter detta?Ja! Här kommer du ju igång och vill med all säkerhet fortsätta måla på egen hand direkt efter kursen. Jag kan påstå att alla som hittills har deltagit (och det börjar bli väldigt många underbara människor) har fram emot slutet av veckan faktiskt börjat planera förhuroch inteom,deras nya målarhörna ska kunna se ut hemma. Ja, med undantag för de som redan haft målarplats ordnad.

Jag har hållit den här kursen många, många gånger och jag älskar den eftersom den liksom aldrig tar slut! Det finns alltid någonting nytt att upptäcka, nya tankar att tänka och formulera kring det som också är den livsfilosofiska delen av den här kursen. 

En härlig möjlighet till direkt fortsättning är också att stanna kvar fredag – söndag och måla vidare SKAPARHELG PÅ UTÖ.

VAR FINNS PROGRAMMET OCH HUR BOKAR MAN?

Mer om vad Vedic Art är, program för veckan och övriga aktiviteter som vandring, promenader, cykelturer och kvällsdans kan du läsa om på min egen hemsida. Där gör du också din bokning. 

PS: Det finns också något enstaka rum för dig som vill ha med en vän som inte målar!

Varmt välkommen önskar jag dig

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av MÅLARVECKA PÅ UTÖ STOCKHOLMS SKÄRGÅRD SOMMAR 2024 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Kursplats Nu
SJÄLAGÅRDSGATAN 13
11131 Stockholm

Galleri Taktil – Konst i Form med start 2005, var ett galleri och forum för kreativitet i alla dess former. Galleriet beläget i Gamla Stan i Stockholm var landets första och enda galleri som också gav plats för konst, litteratur och färgmaterial för synskadade.

Under åren 2014 - 2020 har företaget bedrivit kursverksamhet på Gran Canaria och därav haft arbetsnamnet Kursplats Gran Canaria. Kursplatsen med säte i Puerto de Mogán har bjudit på en uppskattad mix av kreativa kurser, vandring, coachning, sorgbearbetning och MåBra-veckor....

Läs mer och visa alla kurser med Kursplats Nu

Highlights