Vedic Art Helgkurs

SV Halland, i Halmstad
Längd
15 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vedic Art är en modern svensk metod för att väcka lusten och utveckla skapandet både hos nybörjare och etablerade konstnärer. Kursen väver samman måleriet med vedisk filosofi där man menar att vi redan har all den kunskap som vi behöver inom oss. Vi ses på lördag och söndag.
Målgrupp
Alla är välkomna på grundkurs i Vedic Art. Inga förkunskaper krävs. Det enda du behöver är en längtan, nyfikenhet och drivkraft att skapa. Detta är dock en kurs där vi lär oss de sista principerna så det är att fördra att lära sig de första principerna först.
Mål
Ingen lärare berättar hur du ska måla - det upptäcker du själv under resans gång. Det handlar inte om att måla på ett speciellt sätt, med en viss färg, eller med en viss teknik. Du kan alltså komma till en kurs utan att ha hållit i en pensel tidigare och upptäcka att du faktiskt kan uttrycka dig. .
Innehåll
Vedic Art är en modern svensk metod, utarbetad av konstnären Curt Källman för att väcka lusten och utveckla skapandet både hos nybörjare och etablerade konstnärer. Ordet Veda kommer från den forntida indiska kulturen. Det kan översättas som kunskap. Vedic Art blir då kunskap om konst eller skapande. Kursen väver samman måleriet med vedisk filosofi där man menar att vi redan har all den kunskap som vi behöver inom oss. Det finns 17 principer som hjälper dig att väcka upp denna kunskap. Dessa 17 principer är Vedic Arts grund. De underlättar skapandet, tar bort motstånd i processen och gör det lätt att ta fram inre kreativitet. De har ofta blivit beskrivna som en karta eller kompass som man kan praktisera på ett individuellt sätt. De är pedagogiska och fungerar som enkla redskap som man kan använda i sitt skapande. Här lär du dig de sista principerna. .
Detta kan du uppleva på en Vedic Art kurs.
- Komma i kontakt med din kreativitet och lära att lita på dina naturliga, skapande impulser.
- Lära att skapa bilder utan prestationsångest.
- Lära att vara mer närvarande i den kreativa processen och ha mindre fokus på resultatet.
- Hitta din skaparglädje och måla bilder från hjärtat.
Studiematerial
Ta med anteckningsblock och skissblock. Allt annat material ingår i denna kursen.
Om kursledaren
Eva Gotemark är konstnär och och utbildad Vedic art- lärare. Hon har och har haft kurser tidigare här hos oss i akvarellmåleri.

Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 11:00-16:30
Ledare: Eva Gotemark
Lokal: Bredgatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 november, 2024

  • Kurs
  • Halmstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vedic Art Helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights